Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/lukning: Zalando steg mest i grønt Europa

8/4 17:49

Tyske Zalando, der sælger tøj online, vandt frem i Europa mandag, hvor aktien fik medvind efter en købsanbefaling.

Det er den amerikanske storbank Citi, der har opgraderet fra en neutral anbefaling, mens kursmålet er sat op til 32 euro fra 20,5 euro, skriver Bloomberg News.

Det sendte aktien op med 7,4 pct., hvilket gjorde den til dagens mest stigende i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks. Til sammenligning hentede det brede indeks 0,5 pct. samlet.

Citi mener, at Zalando har en stærk kapitalposition, og at der er gode udsigter til at generere mere. Det kan give plads til aktietilbagekøb i fremtiden.

Også franske Getlink, der er konkurrent til DFDS, var i fremdrift mandag. Aktien steg 2,5 pct., efter at finanshuset JPMorgan ser en række initiativer drive vækst, heriblandt højere billetpriser, skriver Bloomberg.

Analytiker Elodie Rall hæfter sig især ved, at færgerne har øget billetpriserne på passagerkøretøjer med 20 pct. i marts efter rabatter tidligere på året. Implementering af en lov mod social dumping bør hertil lægge yderligere pres på færgerederierne for at hæve priserne endnu mere.

JPMorgan gentager den positive anbefaling "overvægt" og kursmålet på 19 euro, mens analytikeren venter øget britisk BNP-vækst sideløbende med stigende oliepriser, som kan løfte efterspørgslen efter lastbiltransport.

Ser man bredt på Europa, var stemningen også positiv, hvor det tyske DAX-indeks, det britiske FTSE 100 og det franske CAC 40 alle steg i niveauet 0,4-0,8 pct.

.\\˙ MarketWire