Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vind: EU ventes at indlede undersøgelse af kinesisk statsstøtte

9/4 13:13

EU-Kommissionen siges senere tirsdag at annoncere en konkurrenceundersøgelse af Kinas produktion af vindmøller, som mistænkes for at have modtaget konkurrenceforvridende statsstøtte.

Det skriver Politico ifølge nyhedsbureauet Direkt.

Kommissionen har især fokus på kinesiske leverandører til vindmølleparker i fem EU-lande: Spanien, Grækenland, Frankrig, Rumænien og Bulgarien, skriver Politico.

Undersøgelsen er også forbundet med lignende konkurrenceundersøgelser af Kinas produktion af elbiler og solpaneler.

Europa-Kommissionens konkurrencechef, Margrethe Vestager, forventes at tage emnet op i en tale i USA senere på dagen, skriver Direkt på baggrund af oplysningerne hos Politco.

Ifølge Politico ventes Vestager at sige, at EU allerede har forspildt sin chance i forhold til solpaneler, med henvisning til EU's manglende handling for ti år siden for - i frihandlens og den grønne omstillings navn - at stoppe subsidierede kinesiske solpaneler.

Bekymringen er, at de europæiske vindmølleproducenter uden støtte kan blive udslettet på samme måde, som den kinesiske konkurrence i vid udstrækning udslettede Europas solsektor.

EU's undersøgelse vil angiveligt gøre brug af et nyt værktøj, kaldet Foreign Subsidies Regulation, som giver beføjelser til at gribe ind over for udenlandske subsidier, der forvrider konkurrencen på EU's indre marked.

Link til originalartikel: https://www.politico.eu/newsletter/china-watcher/eu-goes-after-chinas-state-backed-wind-turbines/

.\\˙ MarketWire