Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Forsikringskoncernen Tryg anker dom om ikke-varslede prisreguleringer

9/4 14:00

Forsikringskoncernen Tryg har besluttet at anke den dom, som fredag blev afsagt i Sø- og Handelsretten.

Sagen omhandler ikke-varslede prisreguleringer udover de sædvanlige årlige indeksreguleringer.

- Vi mener at have fulgt de gældende retningslinjer og Finanstilsynets anvisninger på området, og derfor anker vi nu dommen med henblik på at få den revurderet via retssystemet, siger Henrik Grønborg, direktør for Trygs privatforretning i Danmark, til MarketWire.

Sagen startede for nogle år siden, da Forbrugerombudsmanden, efter at have modtaget en anonym henvendelse i 2022, stævnede Tryg i sagen. Fredag i sidste uge faldt så dommen i Sø- og Handelsretten, som afgjorde, at Tryg ikke havde ret til at ændre forsikringspriserne udover indeks uden først at varsle kunderne.

Der er tale om prisreguleringer under 5 pct., der er givet til en mindre andel af selskabets privatkunder i Danmark i perioden 2016-2020, og Henrik Grønborg understreger, at den omdiskuterede praksis blev ændret for flere år siden. Det vil sige allerede inden, at Forbrugerombudsmanden kom ind i sagen.

- Vi har et ansvar for løbende at vurdere, om vi kan gøre det mere enkelt og transparent at være kunde i Tryg. Som et led i det arbejde besluttede vi i september 2019 at ændre vores procedurer, så vi varsler alle prisstigninger udover indeks, siger Henrik Grønborg.

Af de tidligere forsikringsbetingelser, som er omdrejningspunktet i sagen, fremgik det, at væsentlige ændringer ville blive varslet, men Sø- og Handelsretten vurderede i sin afgørelse, at et sådant aftalevilkår "var urimeligt og dermed ugyldigt".

Retten afgjorde samtidig, at Tryg skal anerkende, at de kunder, som har betalt de uretmæssige prisstigninger i perioden marts 2016 til februar 2020, har ret til tilbagebetaling, hvis forbrugernes krav ikke er forældet eller ophørt på anden måde.

Og det er altså den afgørelse, som Tryg nu anker, så den kan blive revurderet via retssystemet.

.\\˙ MarketWire