Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Amerikansk bank tror på stor rentenedsættelse fra Federal Reserve allerede i juni

9/4 14:28

Den amerikanske økonomi er ikke så stærk, som de seneste nøgletal indikerer, og derfor kan der være lagt op til en mere drastisk rentesænkning allerede i juni.

Det vurderer State Streets investeringsdirektør, Lori Heinel, i et interview med Bloomberg News.

Hun ser allerede i juni en sandsynlighed for, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, vil skære renten med 50 basispoint. Holdningen adskiller sig i høj grad fra det generelle marked, der først i juli har indregnet knap én rentesænkning af normal størrelse, det vil sige 25 basispoint.

- Markedet underspiller sandsynligheden for større nedskæringer, siger Lori Heinel til Bloomberg News.

- Der er en del, der indikerer, at det stadig er en meget skrøbelig bedring, selv om den fortsætter med at se modstandsdygtig ud på overfladen, fortsætter investeringsdirektøren.

Den seneste tids jobtal fra USA har ellers i høj grad understreget, at det amerikanske arbejdsmarked buldrer derudad trods adskillige renteløft fra Federal Reserve. Flere af beslutningstagerne i centralbankens pengepolitiske komité, FOMC, har sidenhen luftet sandsynligheden for, at der slet ikke er behov for rentesænkninger endnu.

Hos State Street mener man dog, at usikkerheden ulmer under overfladen. Her henvises ifølge Bloomberg News til en stigning i mængden af misligholdt kreditkortgæld og kreditomkostningerne for små virksomheder, der begge peger mod aftagende aktivitet.

State Street modsætter sig derfor også markedets holdning til hele 2024 samt tidligere udmeldinger fra Federal Reserve om slutniveauet for renten i år.

Federal Reserve har ad flere omgange meddelt, at centralbanken indregner, hvad der svarer til tre rentesænkninger på hver 25 basispoint i år. Imens har markedet inddæmmet sine forventninger til to rentesænkninger inden nytår.

Det er imidlertid vurderingen i State Street, at Federal Reserve vil sænke sin rente med 150 basispoint i 2024.

Lori Heinel mener også, at det forestående præsidentvalg i USA vil få den amerikanske centralbank til mere drastisk at lempe pengepolitikken.

- Der er en komprimeret tidshorisont, siger hun til Bloomberg News.

- Selvfølgelig vil Federal Reserve sige, at den ikke er politisk, men der vil være en del opmærksomhed, og den vil ikke ønske at gøre det lige op til valget, fortsætter investeringsdirektøren.

Federal Reserve har i øjeblikket en ledende rente på 5,25-5,50 pct.

.\\˙ MarketWire