Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tirsdagens aktier: Grønne aktier i hopla i surt C25

9/4 17:02

Der var forår i luften for de grønne aktier, der tirsdag blev løftet på udsigt til en skærpet EU-kurs over for kinesiske vindmølleproducenter.

Nordea endte med fremme efter positivt analysenyt, mens årets C25-højdespringere endte i bunden.

- Vi har noget nervøsitet i markedet forud for inflationstallene i morgen, siger chefstrateg Tine Choi Danielsen til MarketWire med henvisning til onsdagens forbrugerprisopgørelse fra USA.

Markedets opmærksomhed er ifølge chefstrategen i øjeblikket rettet mod, hvornår den amerikanske centralbank vil sænke renten og med hvor meget.

Her har fredagens stærke arbejdsmarkedsrapport fra USA været med til at sænke markedets forventningerne til, hvor aggressiv den amerikanske centralbank vil være med at sænke renten.

Markedet indpriser nu kun to rentenedsættelser i år mod tre før fredagens rapport.

- Inflationstallene bliver en be- eller afkræftelse af, om centralbanken kan sænke renten eller ej, siger Tine Choi Danielsen.

Nervøsiteten tog til sidst på eftermiddagen, og den var mere udtalt i Europa, hvor det tyske DAX-indeks ved dansk lukketid lå med et fald på 1,3 pct., mens C25-indekset tirsdag lukkede med et minus på 0,7 pct. i 1913,71.

GRØNNE AKTIER HJULPET AF SKÆRPET EU-KURS OVER FOR KINA

Ørsted steg 1,8 pct. til 394,90 kr. og Vestas sluttede 0,7 pct. højere i 185,10 kr., efter at næstformand i EU-Kommissionen, Margrethe Vestager, lagde op til en skærpet EU-kurs over for Kina.

Hun fastslår, at EU-Kommissionen desuden vil åbne en ny undersøgelse af kinesisk statsstøtte til vindmøller.

NORDEA HJULPET AF LØFTET KURSMÅL AF DNB

Nordea fik sat sit kursmål hos norske DNB op til 166 svenske kr. - eller 107,92 danske kr. - fra 157 svenske kr. Anbefalingen er her fortsat "køb".

Nordea-aktien steg tirsdag med 1,5 pct. til 81,66 kr.

Nederst i C25-indekset fandtes indeksets højdespringer i år, Zealand Pharma, der dykkede 4,8 pct. til 623 kr. Dermed blev årets fremgang reduceret til 66,9 pct.

Næstnederst i indekset endte nummer 2 i kampen om at være steget mest i år, NKT, der tirsdag satte sig med 3,4 pct. til 586 kr.

DFDS KØBER EKOL LOGISTICS INTERNATIONALE TRANSPORTNETVÆRK

DFDS annoncerede tirsdag købet af Ekol Logistics internationale transportnetværk, der forbinder Tyrkiet og Europa, til en virksomhedsværdi på 1,9 mia. kr.

Aftalen har været længe undervejs og udbygger DFDS' logistiknetværk på tværs af Europa.

DFDS-aktien endte med et plus på 1,9 pct. i 207,60 kr.

LUNDBECK OG JAPANSK PARTNER GÅR EFTER PTSD-GODKENDELSE

Lundbeck har sammen med partneren Otsuka Pharmaceuticals indsendt en ansøgning til de amerikanske sundhedsmyndigheder om brug af Lundbecks i fjerde kvartal bedst sælgende middel, Rexulti, til behandling af posttraumatisk stressforstyrrelse, PTSD, i kombination med depressionsmidlet Sertralin.

Det er der ifølge finanshuset Citigroup dog kun begrænset potentiale i for den danske medicinalkoncern.

Ikke desto mindre steg Lundbecks B-aktie tirsdag med 1,7 pct. til 33,92 kr.

.\\˙ MarketWire