Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/middag: Renten tager lille dyk inden vigtige inflationstal fra USA

10/4 12:20

Små rentefald har fået tag i det danske obligationsmarked onsdag middag, hvor obligationshandlerne ser frem med stor spænding mod eftermiddagens inflationstal fra USA.

Inflationsrapporten er på forhånd udnævnt til denne uges helt store begivenhed for de finansielle markeder, og kan potentielt derfor være sprængfarligt nyt for rentemarkederne.

Indtil da trædes der dog mest af alt vande.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation ligger kort efter klokken 12 blot 1 basispoint lavere i 2,38 pct. Dermed fortsætter tendensen fra tirsdag, hvor renten faldt 9 basispoint efter en stigning på 5 basispoint mandag.

Den amerikanske prisrapport ventes at vise, at inflationen tiltog til 3,4 pct. i marts fra 3,2 pct. i februar ifølge Bloomberg News.

Kerneinflationen ventes derimod på årsbasis at aftage til 3,7 pct. fra 3,8 pct.

Der er dog stor usikkerhed, nervøsitet og spænding omkring opgørelsen, der de senere år sammen med de amerikanske rentemøder plejer at skabe udsving på børserne, fordi læsningerne sætter sig direkte på forventningerne til den amerikanske centralbankrente.

Der offentliggøres også tal for engroslagrene i USA og efter dansk lukketid, kl. 20, kommer der referat fra det seneste møde i den amerikansk centralbank.

Herhjemme har økonomer desuden kunnet muntre sig med danske inflationstal, der viste, at årsstigningstakten for forbrugerpriserne i marts krabbede sig lidt højere til 0,9 pct. fra 0,8 pct.

- Den lidt højere inflation i marts i forhold til sidste måned skyldes især prisændringer på tøj, gas og elektricitet, oplyser Danmarks Statistik.

.\\˙ MarketWire