Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens obligationer: Højere inflation i USA sendte renter i vejret

10/4 17:05

Det lignede tidligt på eftermiddagen onsdag en dag med faldende renter på det danske obligationsmarked, men billedet blev vendt helt rundt kl. 14.30, da der fra USA kom friske inflationstal fra marts.

Økonomerne havde regnet med at se et lille fald i kerneinflationen i USA i marts til 3,7 pct. i marts, men kerneinflationen holdt sig standhaftigt på samme niveau som i februar - nemlig på 3,8 pct.

- Dagens inflationsrapport og sidste uges jobrapport peger slet ikke på, at den amerikanske centralbank har brug for at haste en rentesænkning igennem. Markedet vipper nogenlunde på 50:50, om der kommer en rentesænkning til juni. Jeg vil ikke være overrasket, hvis første amerikanske rentesænkning kommer senere end juni, siger cheføkonom Allan Sørensen fra Dansk Industri i en kommentar.

Udviklingen fik da også straks markedsdeltagerne til at spekulere i, om de har været for optimistiske i deres vurdering af omfanget af kommende rentenedsættelser fra den amerikanske centralbank.

Derfor var reaktionen på obligationsmarkederne både i USA, herhjemme og i resten af Europa stigende markedsrenter.

Herhjemme endte renten på den tiårige danske statsobligation i 2,45 pct., hvilket var 6 basispoint højere end lukkeniveauet tirsdag - og 8 basispoint højere end niveauet lige før de amerikanske inflationstal.

.\\˙ MarketWire