Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

FLSmidths formand venter at Cement-salg tidligt sluttes ved årets udgang

10/4 17:08

Tidligst i slutningen af indeværende år vil FLSmidth have afsluttet salget af sin cementforretning.

- Og det er måske nok lidt optimistisk, siger formanden for ingeniørkoncernen, Tom Knutzen, på FLSmiths generalforsamling onsdag eftermiddag i Valby.

I sit formandsindlæg fokuserede Tom Knutzen blandt andet på de gode muligheder - på sigt - der ses for Cement i kraft af den grønne omstilling og den geoøkonomiske udvikling.

- Men aktiviteterne inden for Cement og inden for Mining er meget forskellige. I forhold til markedsdynamik - og der er få synergier og få - om nogen - fælles kundebase, forklarer formanden som begrundelse for, at FLSmidth alligevel har besluttet at sælge forretningen.

- Det giver mulighed for, at de to forretninger kan fokusere og maksimere hvert deres potentiale, og salget af Cement er afgørende for, at vi kan realiserede det langsigtede potentiale i Mining. Det kræver betydelige investeringer, påpeger formanden.

Salget af Cement blev lanceret i begyndelsen af året, og FLSmidth arbejder fortsat på fuldstændig separation af Mining og Cement. Den proces ventes først afsluttet i løbet af første halvår 2024, oplyser Tom Knutzen.

Efterfølgende bliver bestyrelsen spurgt om, hvad et provenu ved salget af Cement skal bruges til.

Og her svarer Tom Knutzen, at det i givet faldt skal bruges til at at støtte udviklingen i Mining-forretingen for eksemel gennem værdiskabende opkøb.

- Men det kan desuden også bruges til at understøtte kapitalstrukturen, og viser det sig, at vi har mere kapital, end vi har brug for - eller mindre gæld, kan vi også overveje ekstraordinær dividende til aktionærerne eller tilbagekøb af aktier, siger Tom Knutzen.

- Men lad mig understrege, at intet er sikkert, og man skal ikke sælge skindet, før bjørnen er skudt, pointerer han.

.\\˙ MarketWire