Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bankerne dykker på udsigt til lavere sommerrenter

11/4 16:19

Bankaktierne vender snuden ned både herhjemme og i Europa, efter det nu ser ud til, at Den Europæiske Centralbank, ECB, rent faktisk kommer til at sætte renten ned til sommer.

Med en passus torsdag i forbindelse med rentemødet i ECB, ser det ud til, at en rentenedsættelse på mødet den 6. juni kan være op over, hvis ellers økonomien udvikler sig som forventet.

I pressemeddelelsen fra centralbanken står der direkte, at det under en række forudsætninger "vil være passende at reducere det nuværende niveau af pengepolitisk stramhed".

- Vi har gennem længere tid set, at det har svinget lidt frem og tilbage med hensyn til forventningerne om en rentenedsættelse. Men i dag lægger ECB's topchef, Christine Lagarde, ikke op til, at man vil vente på, at USA sætter renten ned. Hun vil komme med noget til sommer, siger Mikkel Emil Jensen, der er senioranalytiker i Sydbank, til MarketWire.

Og det er udsigten til snarlige lavere renter, der presser bankaktierne.

I det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600 er banksektoren den mest underdrejede torsdag eftermiddag med et fald på 2 pct. Og i det hjemlige C25-indeks ligger trekløveret af bankaktier - Jyske Bank, Danske Bank og Nordea - i bunden med fald på 2,3 til 4,6 pct.

.\\˙ MarketWire