Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Endelige tyske inflationstal bekræfter laveste inflation i tre år

12/4 09:09

De endelige tal for den tyske inflation i marts bekræftede den foreløbige opgørelse og dermed står døren åben for en rentenedsættelse til juni.

Inflationen var i marts 2,2 pct. - det laveste niveau siden maj 2021 - og den EU-harmoniserede var 2,3 pct. I marts sidste år var inflationen i Europas største økonomi 7,4 pct., mens den toppede i oktober og november 2022 med 8,8 pct.

- Det er primært det seneste års fald i energipriserne, der trækker inflationen i Tyskland ned. Dertil er fødevarepriserne faldet over det seneste år for første gang siden 2015. Konkret er de tyske fødevarepriser faldet med 0,7 pct. over det seneste år, oplyser cheføkonom i Dansk Erhverv Tore Stramer.

Han vurderer, at dagens tyske inflationstal helt overordnet viser, at prispresset i den tyske økonomi er aftagende.

Tore Stramer venter i 2024 en tysk inflation i niveauet 2-2,5 pct.

Han konstaterer, at den fortsat aftagende inflation i Tyskland holder døren åben for en rentenedsættelse fra Den Europæiske Centralbank, ECB, til juni.

- Der skal indfinde sig en betydelig stigning i både inflationen og lønvæksten for at få ECB til at vende på en tallerken og aflyse den ventede rentenedsættelse i juni, konstaterer cheføkonomen.

.\\˙ MarketWire