Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mandagens danske avisuddrag med Vestas, Novo Nordisk og overraskende ledighedstal

15/4 06:54

BØRSEN

VIRKSOMHEDER BETALER FOR BUSFORBINDELSER TIL ANSATTE

I kampen om at tiltrække medarbejdere er flere danske virksomheder, heriblandt Bavarian Nordic og Fujifilm, begyndt at betale for bedre busforbindelser til deres ansatte. Ifølge Birgitte Thygesen, der er head of business support hos Fujifilm, er det vigtigt for yngre medarbejdere, at de ikke er afhængige af at køre i bil til arbejde. (Forside & side 6-7)

VESTAS VIL HAVE OPGØR MED STORE FORSKUD I HAVVIND

Mange regeringer kræver store beløb på forskud, når virksomheder skal opsætte havvindmøller. Det er ifølge den danske vindmølleproducent Vestas uholdbart, da industrien i forvejen presses af høje renter og stigende råvarepriser, der gør, at flere projekter ikke bliver gennemført. (Side 8)

DANSK STARTUP HENTER 135 MIO. KR. - VIL SÆTTE TURBO PÅ BIOTEK MED AI

Det danske startup Reshape har kunder som Novonesis, Syngenta og University of Oxford og vil automatisere manuelt forskningsarbejde blandt biotekselskaber. Ny kapital skal sikre vækst i USA. (Forside & side 4-5)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

NOVO NORDISK TABER TERRÆN TIL ÆRKERIVAL I AMERIKANSK FEDMEKAPLØB

Novo Nordisk trues af sin ærkerival, Eli Lilly, på det amerikanske marked. Nye tal fra USA viser, at amerikanske læger starter lige så mange patienter op i behandling med Eli Lillys slankemiddel som med Novo Nordisks Wegovy. Novo Nordisk venter dog at kunne tage kampen op ved en højere dosis af molekylet semaglutid i Wegovy-medicinen. (Side 20)

LEDIGHEDSTAL OVERRASKER ØKONOMER

Ledigheden står til at falde for første gang siden efteråret 2022, viser en indikator fra Danmarks Statistik. Det er ifølge cheføkonom i Dansk Industri, Tore Stramer, overraskende og imponerende i betragtning af, at den danske økonomiske aktivitet har stået i stampe de seneste to år. (Side 21)

BERLINGSKE BUSINESS

STATEN HAR ANSAT NYE KONSULENTER I TUSINDTAL

Antallet af konsulenter i ministerier og styrelser er vokset med flere hundrede procent siden 2007. Men det er en myte, at akademikere opfinder arbejde til sig selv og hinanden, mener Mads Holm, der er specialkonsulent. (Side 4-5)

SLUT MED AT VÆRE LEDER: HUN HAR FOR SVÆRT VED AT FORSTÅ DE NYE GENERATIONER

Jane Mylenberg, der er tidligere direktør på museet Enigma, har været leder i tredive år. Men nu er det slut, da hun ikke længere tror, at hun kan imødekomme de forventninger, som hun særligt ser den unge generation have. (Forside & side 6-7)

CHEFSTRATEG ER OVERRASKET OVER VILD ROBUSTHED EFTER EN DRAMATISK AKTIEUGE

De finansielle markeder fik kastet lidt af hvert efter sig i den forgangne uge. Bedst som de amerikanske aktier festede løs, kom renterne i fokus – og så blev den gode stemning brat ødelagt. Alligevel er Frederik Engholm, chefstrateg i Nykredit, positivt overrasket. (Side 11)

.\\˙ MarketWire