Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens danske avisuddrag med brand i Børsen, Carlsberg og Topdanmark

17/4 06:50

BØRSEN

IMF: EUROPA BØR SÆNKE RENTEN FØR USA

I en opsigtsvækkende melding fremhæver Den Internationale Valutafond, IMF, at ECB bør sænke renten, ellers risikerer vi, at der vil være for lidt inflation i Europa inden længe. (Side 2)

OPTIMISME BLANDT GLOBALE INVESTORER

De globale investorer forventer økonomisk vækst og roterer ind i de cykliske aktier. Hos PFA og Nordea vil man se tegn på vækst i regnskaberne, før aktierne kan fortsætte op. Investorerne har siden marts skruet op for deres overvægt i aktier med 6 procentpoint til en netto overvægt på 34 pct. (Side 4)

EUROPÆISK FLYTRAFIK TIL KINA BANKET 14 ÅR TILBAGE

Forholdet mellem Kina og Europa er kølnet af, og det sætter dybe spor i international luftfart. To tredjedele af ruterne til Kina fra Københavns Lufthavn forsvandt i 2023 sammenlignet med 2019, og flytrafikken fra Europa var sidste år på laveste niveau i 14 år. (Side 8)

INGEN UDSIGT TIL PRISFALD FOR TOPDANMARK-KUNDER

Topdanmark tog fusen på analytikerne, da forsikringsselskabet præsenterede regnskab på vegne af Topdanmark tirsdag morgen, hvor forventningerne til resten af året blev opjusteret. På trods af det gode regnskab, er der ingen udsigt til prisfald for forsikringskunderne. (Side 12)


JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

ELITEBESTYRELSER BLIVER MERE PROFESSIONELLE

En højere grad af kompleksitet i verden stiller nye krav til bestyrelserne i landets største virksomheder. De består i høj grad af personer, der har indstillet deres karriere som aktive topledere. (Forside, side 6-7)

CARLSBERG HOLDER SIG OFFENSIV I EN UROLIG VERDEN

Carlsberg-formand Henrik Poulsen giver et indblik i, hvordan han navigerer og agerer i en uforudsigelig verden med krige, konflikter og geopolitiske spændinger. (Side 6-7)

DANSKE VIRKSOMHEDER HOLDER ØJE MED KONFLIKTEN I MELLEMØSTEN

Danske virksomheder har været håbefulde om muligheden for en stabilisering af regionen. Men fornyet eskalering i Mellemøsten, da Iran sendte hundredvis af droner og missiler mod Israel, skaber usikkerhed og uro for de danske investeringer. (Side 8)

SPÆNDENDE OM "MAGNIFICENT SEVEN" KAN FASTHOLDE DERES DOMINANS

”Magnificent Seven”-aktierne har det seneste år domineret aktiemarkedet i USA, men når de syv virksomheder, der står for 30 pct. af værdien i det ledende S&P 500-indeks, over den næste måned løfter sløret for deres seneste kvartalsregnskab, vil de få en central rolle i forhold til, hvorvidt det brede aktiemarked vender snuden op eller ned. (Side 12)

IMF VENTER BLØD LANDING FOR VERDENSØKONOMIEN

Det er fortsat ikke en krise, men en såkaldt blød landing, der er udsigt til. Det er den overordnede konklusion i den store, halvårlige World Economic Outlook-prognose fra Den Internationale Valutafond, IMF. (Side 13)

BERLINGSKE BUSINESS

LAKRIDSDIREKTØR BESKYLDER EU FOR ÅBENLYST HYKLERI MED TOLDMUR MOD UKRAINE

Direktør for Bagsværd Lakrids Morten Kornbech Larsen vil gerne købe sukker fra Ukraine. Men det spænder EU ben for. Det giver ham en "dårlig smag i munden", når EU ellers giver udtryk for, at det vil støtte det krigshærgede land for enhver pris. (Forside, side 4-5)

BRANDEN I BØRSEN KAN UDLØSE SLAGSMÅL OM GIGANTISK REGNING

Efter Børsens brand venter spørgsmålet om, hvor meget den var værd. Og hvem der skal betale. Det er If Forsikring, der står bag forsikringen af selve bygningen. - Det er alt for tidligt at sige noget om skadens omfang, og hvem der dækker hvad. Det afhænger også af, hvad der er kilde til branden, siger selskabets pressechef Birgitte Ringbæk. (Side 10)


.\\˙ MarketWire