Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mandagens internationale avisuddrag med DNB, Volkswagen og shrinkflation

22/4 07:02

FINANCIAL TIMES (WWW.FT.COM)

BRITISK BIOTEKSELSKAB UNDERSKRIVER AFTALE PÅ 1 MIA. DOLLAR OM AT UDVIKLE MEDICIN MOD LEVERSYGDOM

Det tyske biotekselskab Boehringer Ingelheim har indgået et partnerskab med britiske Ochre Bio om at udvikle behandlinger mod kroniske leversygdom. Behandlingen sigter efter at udnytte leverens evne til at regenerere sig selv. (UK BIOTECH SIGNS $1BN DEAL TO DEVELOP LIVER DISEASE DRUGS)

KONSULENTHUSE INDSKÆRPER DERES INDSATS OVER FOR SVAGT PERFORMENDE MEDARBEJDERE

Konsulenthuset McKinsey's 3000 partnere mødtes henover weekenden i København til det første fysiske møde i over to år. Ledelsen påpegede, at markedet for konsulentydelser er ved at komme i omdrejninger igen, men ifølge kilder er konsulenthuset ved at foretage en omfattende fyringsrunde. (CONSULTING FIRMS STEP UP EFFORTS TO PUSH OUT THEIR LOW PERFORMERS)

RÅVAREHANDLERE SATSER PÅ BIG DATA OG KUNSTIG INTELLIGENS

Verdens største råvarehandlere investerer massivt i databehandling og -analyse i et forsøg på at opnå en teknologisk fordel over rivaler. Fremstødet er i særdeleshed et resultat af øget konkurrence med hedgefonde, der længe har anvendt en mere datadrevet tilgang til investering end råvarehandlere. (COMMODITY TRADERS BET ON BIG DATA AND AI)

WALL STREET JOURNAL (WWW.WSJ.COM)

VOLKSWAGEN SAMARBEJDER TÆT MED FAGFORENINGER I TYSKLAND - DET KAN VÆRE SVÆRERE I USA

Volkswagen ved, hvordan man driver en forretning med fagforeningsrepræsentanter til stede. Formularen kan dog vise sig svær at overføre til USA, efter at medarbejdere på det tyske bilselskabs fabrik i Chattanooga stemte for at blive repræsenteret af fagforeningen United Auto Workers. (VW WORKS CLOSELY WITH UNIONS IN GERMANY, BUT UAW MAY BE LESS CUDDLY)

DE KINESISKE STYRINGSRENTER ER UÆNDREDE

De kinesiske renter forblev uændrede på 3,45 pct. for den etårige lånerente og 3,95 pct. for den femårige, viser officiel data mandag. Det er i tråd med markedsforventninger, efter at de ledende renter også blev fastholdt af den kinesiske centralbank som følge af tegn på økonomisk genopretning. (CHINA'S BENCHMARK LENDING RATES KEPT UNCHANGED)


THE NEW YORK TIMES (WWW.NYT.COM)

FRANKRIG VIL TVINGE DETAILHANDLERE TIL AT ADVARE KUNDER OM "SHRINKFLATION"

Detailhandlere bliver nu påkrævet af den franske regering at opsætte et skilt foran alle varer, der er udtryk for shrinkflation, hvilket vil sige, at de er blevet reduceret i størrelse uden et tilsvarende prisfald. Skiltene skal opsættes senest 1. juli i år. (TO FIGHT 'SHRINKFLATION', FRANCE WILL FORCE RETAILERS TO WARN SHOPPERS)


THE GUARDIAN (WWW.GUARDIAN.CO.UK)

HØJE RENTER KAN TILFØJE MILLIARDER TIL DEN BRITISKE GRØNNE OMSTILLING

Et varigt skifte til højere renter kan ifølge tænketanken Resolution Foundation resultere i, at britiske husholdningers energiregninger bliver forhøjet med 29 mia. pund i 2050. Det skal sammenlignes med et scenarie, hvor låneomkostninger vender tilbage til det niveau, de var på, før centralbanker verden over begyndte at hæve renten for at komme inflation til livs. (HIGH INTEREST RATES COULD ADD BILLIONS TO UK GREEN ENERGY TRANSITION, SAYS REPORT)

THE TIMES (WWW.THETIMES.CO.UK)

BUDKRIG OM HIPGNOSIS NÆRMER SIG HENVENDELSE FRA BLACKSTONE

Hipgnosis Songs Fund, der investerer i musikrettigheder og er børsnoteret i London, kan nærme sig en budkrig. Blackstone er kommet med et forslag på 1,24 dollar per aktie, og selskabet agter at anbefale tilbuddet til sine aktionærer, hvis tilbuddet ender med at blive endeligt fremsat. Meldingen kommer, efter at Hipgnosis torsdag anbefalede et tilbud fra Concord Chorus på 1,16 dollar per aktie. (TAKEOVER BATTLE LOOMS FOR HIPGNOSIS AS BLACKSTONE MAKES PROPOSAL)


DAGENS INDUSTRI (WWW.DI.SE)

GÖRAN PERSSON: AT SÆLGE SSAB ER IKKE PÅ TEGNEBORDET

Det statsejede svenske mineselskab LKAB har fået hård kritik for sin ejerandel i den svenske stålkoncern SSAB. Nu slår afgørende bestyrelsesformand Göran Persson tilbage. Aktieposten er central også fra et sikkerhedspolitisk perspektiv, mener den tidligere svenske statsminister. (GÖRAN PERSSON: ATT SÄLJA SSAB FINNS INTE PÅ KARTAN)

DAGENS NÆRINGSLIV (WWW.DN.NO)

DNB'S UDLÅN TIL GRØN ENERGI SØGER UD AF NORGE

Det er snart tre år siden, at den norske storbank DNB lancerede ambitiøse mål om 1500 mia. norske kr. i udlån og anden finansiering til bæredygtige investeringer inden 2030. Mange af pengene søger dog udenlands, da udviklingen går for langsomt i Norge. (DNB'S 1500 MRD. TIL FORNYBAR ENERGI FLYR UTENLANDS: - I NORGE HAR DET SKJEDD VELDIG LITE)

.\\˙ MarketWire