Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tesla vil lancere billigere elbiler hurtigere

24/4 06:35

Teslas aktie steg med 13,4 pct. i tirsdagens eftermarked, da elbilproducenten annoncerede, at farten sættes op i lanceringen af nye og billigere elbilmodeller.

- Vi har opdateret vores fremtidige køretøjsportefølje for at fremskynde lanceringen af nye modeller før vores tidligere annoncerede start på produktionen i anden halvdel af 2025, hedder det i tirsdagens kvartalsregnskab.

- Disse nye køretøjer, herunder mere økonomisk overkommelige modeller, vil benytte sig af elementer fra næste generations platform samt aspekter af vores nuværende platforme og vil kunne produceres på de samme produktionslinjer som vores nuværende køretøjsportefølje.

Tesla fortæller, at fremskyndelsen dog vil medføre færre reduktioner i omkostningerne, mens volumenerne omvendt kan øges på en mere "kapitaleffektiv" måde.

Elbilkoncernen oplevede imidlertid i sit første kvartal en sjælden, men dog ventet, tilbagegang i omsætningen på 9 pct. til 21,30 mia. dollar mod ventede 22,30 mia. dollar, mens det justerede overskud per aktie blev på 45 cent, sammenlignet med 85 cent et år tidligere, og mod et konsensusestimat på 52 cent, ifølge Bloomberg News.

Tesla har tidligere på måneden opdateret omkring den leverede volumen af elbiler i første kvartal med en tilbagegang på næsten 9 pct., ligesom det leverede antal biler på 386.810 var 14 pct. under konsensus, der altså stadig havde regnet med fremgang.

- Vores virksomhed befinder sig i øjeblikket mellem to store vækstbølger: Den første begyndte med den globale ekspansion af Model 3/Y-platformen, og vi tror, at den næste vil blive indledt af fremskridt inden for autonomi og introduktion af nye produkter, herunder dem bygget på vores næste generations køretøjsplatform, lyder den optimistiske analyse i regnskabet.

Der ventes dog i 2024 en volumenvækst, som vil være "markant lavere" end i 2023.

Driftsresultatet, målt på justeret EBITDA, landede samtidig på 3,38 mia. dollar. Her var ventet 3,32 mia. dollar, og den bedre end ventede udvikling på driften dækkede samtidig over en bedre bruttomargin på 17,4 pct. mod 19,3 pct. et år før og sammenholdt med konsensus ifølge Bloomberg News på 16,5 pct.

.\\˙ MarketWire