Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

DSV-aktien kan falde lidt fra start men positivt med stigende volumener og markedsandele

24/4 08:25

Første kvartal var en spids under det ventede for DSV, der navnlig har skuffet på driften. Det kan sende aktien en smule ned fra åbningen.

Det vurderer Sydbanks senioranalytiker Mikkel Emil Jensen, der dog også ser positive tegn fra logistikkæmpen i årets første tre måneder.

- Det er positivt på volumenerne. Både luft- og søfragt vokser rigtig fint og lidt højere end ventet - især i søfragt. Jeg noterer mig også, at de tager markedsandele. Ikke kun i divisionen Air & Sea, men også i Solutions og Road, siger han til MarketWire.

- Det trækker ned, at indtjeningen per fragtet enhed er lavere end ventet på både på sø- og luftfragt. Det er også en af grundende til, at driftsresultatet er lavere end ventet. Men det er også fordi, at afskrivningerne er højere end ventet, lyder det videre.

Han vurderer, at den skuffende indtjening per enhed, også kaldet yield, gør, at analytikernes estimater skal nedrevideres. Han regner derfor også med, at aktien kan falde en smule fra morgenstunden.

Driftsresultatet (EBIT) før særlige poster faldt i første kvartal til 3641 mio. kr. fra 4672 mio. kr. Her havde analytikerne ventet 3757 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af DSV.

På bundlinjen blev det til et overskud på 2393 mio. kr. mod 3287 mio. kr. sidste år. Her var ventet et overskud på 2631 mio. kr. blandt analytikerne.

De lettere skuffende takter i årets første tre måneder er dog ikke noget, der bekymrer Mikkel Emil Jensen.

- Det er et marked, der er tynget af en økonomi med foden på bremsen. Derfor er det positivt, at man tager markedsandele i stedet for. Generelt er det en start på 2024, der ikke giver anledning til bekymringer for prognosen, der også bliver fastholdt helt som ventet.

DSV venter fortsat et driftsresultat før særlige poster på 15 til 17 mia. kr.

.\\˙ MarketWire