Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fransk NKT-konkurrent rammer plet med omsætningen i første kvartal

24/4 09:10

Den franske kabelkoncern Nexans, der er konkurrent til NKT, er kommet gennem første kvartal med en omsætning, der lever op til analytikernes forventninger.

Samtidig bød kvartalet på en pæn vækst i ordrebogen inden for undersøiske kabler.

Det viser en handelsopdatering fra selskabet onsdag morgen, der kun indeholder omsætningstal.

Den samlede omsætning steg med 1,1 pct. sammenlignet med samme kvartal sidste år, og endte på 1,69 mia. euro. Det var dermed nogenlunde som ventet af analytikerne, der ifølge estimater indsamlet af Bloomberg havde sat næsen op efter 1,68 mia. euro på toplinjen.

I divisionen Generation & Transmission, der blandt andet dækker over undersøiske kabler og kabler til havvindparker og dermed minder om NKT's Solutions-division, voksede omsætningen med 29 pct. til 257 mio. euro. Det var dog under analytikernes forventninger om 275,2 mio. euro.

Her kan Nexans i øvrigt melde om en vækst i ordrebogen på 10,2 pct. til 6,7 mia. euro i forhold til december 2023.

Væksten relaterer sig navnlig til undersøiske kabler, oplyser Nexans.

- Kundeaktiviteten var stærk, understøttet af en pipeline på mere end 20 mia. euro til undervandshøjspændingsmarkedet inden for både undervandsforbindelser og offshore vind, skriver det franske selskab.

Den positive overraskelse blandt Nexans divisioner står Industry & Solutions for, hvor omsætningen endte på 447 mio. euro mod ventede 434,1 mio. euro blandt analytikerne.

.\\˙ MarketWire