Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

DSV-aktien falder tungt: Skuffelse over aktietilbagekøb og indtjening vurderer analytiker

24/4 10:03

DSV-aktien falder tungt fra start onsdag, efter at indtjeningen i første kvartal landede under det ventede. Også størrelsen på det annoncerede aktietilbagekøbsprogram kan skuffe nogle investorer.

Det vurderer Sydbanks senioranalytiker Mikkel Emil Jensen.

- Det trækker ned, at indtjeningen per fragtet enhed er lavere end ventet på både på sø- og luftfragt. Det er også en af grundende til, at driftsresultatet er lavere end ventet. Men det er også fordi, at afskrivningerne er højere end ventet, lyder det fra Mikkel Emil Jensen.

Han vurderer, at den skuffende indtjening per enhed, også kaldet yield, gør, at analytikernes estimater skal nedrevideres.

Aktien ligger efter knap en times handel nede med 5,1 pct. i 1022 kr.

Samtidig bemærker han, at pengestrømmene er til den lave side. Det skyldes, at der er midler bunder i ejendomme, forklarer Mikkel Emil Jensen.

- Det trækker ned, men det burde blive bedre på sigt, siger han.

Dertil bliver der investeret i det store saudiarabiske Neom-projekt, og kombinationen af de to ting gør, at DSV's annoncerede aktietilbagekøbsprogram på 1 mia. kr. kan skuffe nogle investorer, vurderer Mikkel Emil Jensen.

Driftsresultatet (EBIT) før særlige poster faldt i første kvartal til 3641 mio. kr. fra 4672 mio. kr. Her havde analytikerne ventet 3757 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af DSV.

De justerede frie pengestrømme endte i første kvartal på 443 mio. kr. mod 4898 mio. kr. i samme kvartal sidste år.

TAGER MARKEDSANDELE

Der er dog også positive tegn fra logistikkæmpen i årets første tre måneder.

- Det er positivt på volumenerne. Både luft- og søfragt vokser rigtig fint og lidt højere end ventet - især i søfragt. Jeg noterer mig også, at de tager markedsandele. Ikke kun i divisionen Air & Sea, men også i Solutions og Road, lyder det fra Sydbanks senioranalytiker.

- Det trækker ned, at indtjeningen per fragtet enhed er lavere end ventet på både på sø- og luftfragt. Det er også en af grundende til, at driftsresultatet er lavere end ventet. Men det er også fordi, at afskrivningerne er højere end ventet, lyder det videre.

De øgede markedsandele kan dog være dyrt købt.

- Man kan måske være lidt bekymret for, om DSV er lidt for aggressive på priserne, når markedsandele stiger, men indtjeningen per fragtet enhed falder, siger Mikkel Emil Jensen.

Det er noget, han regner med, at der vil blive spurgt ind til, når DSV senere holder telekonference for aktieanalytikerne.

Generelt er det dog ikke en start på 2024, der bør giver anledning til bekymringer for resten af året, vurderer analytikeren.

DSV venter fortsat et driftsresultat før særlige poster på 15 til 17 mia. kr.

.\\˙ MarketWire