Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/middag: Renten stiger ekstra efter tyske tal

24/4 11:44

Renten fik lige et nøk ekstra op, da formiddagens tal for det tyske tillidsindeks, IFO, steg mere end ventet i april.

Onsdag middag ligger den toneangivende tiårige rente 5 basispoint højere end tirsdag - i 2,59 pct. på en dag, hvor risikovilligheden stiger i markedet, og investorerne tager penge ud af obligationerne for at sende dem over i aktierne.

Det giver faldende kurser og stigende renter.

Det tyske erhvervstillidsindeks IFO steg i april til 89,4 fra 87,9 måneden før. Det skal sammenlignes med markedskonsensus om indeks 88,8 blandt økonomerne ifølge Bloomberg News.

Ifølge Jeppe Juul Borre, der er cheføkonom hos Arbejdernes Landsbank, er den fortsatte bedring positiv, om end niveauet samlet set fortsat ikke er så højt.

- Tilliden til den tyske økonomi har peget op gennem hele 2024. Stemningen er gradvist blevet en smule bedre, og positivt hak ved det. Dog kommer opturen fra et lavt niveau, så tilliden er bestemt stadig ikke prangende trods bedringen, skriver han i en kommentar.

Fra USA venter der desuden et tal for ordreindgangen på varige goder, der i den foreløbige opgørelse for marts ses stige med 2,5 pct. mod en fremgang på 1,3 pct. måneden før.

I amerikansk kontekst er det næste helt store tal dog først fredag, hvor den amerikanske centralbanks, Federal Reserves, foretrukne inflationsmål, PCE Core, offentliggøres.

Det ventes at vise en uændret stigning i kerneforbrugerpriserne på månedsbasis på 0,3 pct. i marts, men priserne på årsbasis ses aftage fra en stigning på 2,8 pct. til 2,7 pct.

Hvis det sker, kravler inflationen altså fortsat langsomt ned mod centralbankens eget mål på omkring 2,0 pct.

.\\˙ MarketWire