Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens aktier: DSV trak markedet i rødt med Novo - GN i plus for fjerde dag

24/4 17:04

Et skuffende regnskab fra DSV og Novo Nordisk i minus var med til at trække de danske aktier i minus samlet set.

Regnskabssæsonen er ved for alvor at få fat i Europa, hvilket blandt andet trak det danske C25-bank-trekløver i minus - samt hele banksektoren i Europa.

- DSV trækker os lidt i minus - og Novo falder også i dag. Kombinationen af de to vægter godt i C25 og trækker det ned, siger Mads Zink, der er chefhandler i Danske Bank, til MarketWire.

C25-indekset faldt 1,3 pct. til 1898,82 onsdag, mens børserne i London, Paris og Frankfurt lå med fald på op til 0,3 pct. ved dansk lukketid.

DSV I BAKGEAR

DSV kunne i årets første kvartal ikke følge med konsensus i markedet, når det kom til driften. Toplinjen endte ellers højere end ventet på 38,3 mia. kr. mod analytikernes bud på 37,4 mia. kr - men driftsresultatet før renter og skat (EBIT) frasorteret særlige poster skuffede med 3641 mio. kr. mod konsensus om 3757 mio. kr.

For hele året blev forventningerne fastholdt, og DSV har også planmæssigt indledt et nyt aktietilbagekøbsprogram på 1 mia. kr.

- Det trækker ned, at indtjeningen per fragtet enhed er lavere end ventet på både på sø- og luftfragt. Det er også en af grundene til, at driftsresultatet er lavere end ventet. Men det er også fordi, at afskrivningerne er højere end ventet, siger Mikkel Emil Jensen, der er senioranalytiker hos Sydbank, til MarketWire.

DSV-aktien faldt 5,3 pct. til 1019,50 kr.

Novo Nordisk endte ligeledes i den tunge ende med et minus på aktiekursen på 1,4 pct. til 878,70 kr. Novo er dog fortsat steget mere end 25 pct. i år.

FIRE DAGES PLUS FOR GN

GN endte med i toppen af C25 med et plus på 2 pct. til 187,85 kr. Dermed er aktien gået frem fire dage i træk.

- GN er nok ved at komme tilbage til lidt mere normale tilstande, hvor tiltroen til aktien er ved at komme igen. Og set ud fra multiplerne, er den ikke dyr endnu. Så det kan være, at momentum måske kan vare ved, vurderer Mads Zink.

Zealand Pharma steg 2,5 pct. til 626 kr., efter analysenyt fra Nordea, der løftede kursmålet for aktien gevaldigt til 764 kr. fra 570 kr. og gentog "køb".

Det var større forventninger til væksten på markedet for fedmemidler, der fik Nordea til at skrue op for potentialet i aktien i det danske biotekselskab.

MINUS TIL BANKERNE

Der var ikke svenske fristelser på menuen men derimod svenske skuffelser. I regnskaberne fra de to svenske storbanker Handelsbanken og SEB var det posten for nettorenter, der skuffede i forhold til analytikernes forventninger.

Og det sendte banksektoren ned - ikke bare herhjemme men også i Europa.

- Banksektoren er den dårligst præsterende i Europa i dag grundet de svenske banker. Ringkjøbing Landbobank falder også, efter et regnskab der lå til den svage side, hvilket vi ikke er vant til, siger Danske Banks chefhandler.

Danske Bank, Jyske Bank og Nordea holdt DSV med selskab i bunden af eliteindekset med fald på op til 2,4 pct.

Investorerne gik mere til stålet i Ringkjøbing Landbobank, der endte med et minus på 5,9 pct. til 1178 kr.

Fra analysefronten var der nyt til Novonesis, som fik løftet sin anbefaling til "køb" fra "hold" hos norske DNB, der holdt fast i et kursmå på 440 kr. for aktien.

Aktien faldt 0,2 pct. til 387,90 kr.

Mærsk fik modsat sænket sit kursmål hos amerikanske Jefferies til 12.500 kr. fra 16.500 kr. Anbefalingen er dog fortsat "køb".

Mere interessant var det måske, at Danske Bank opjusterede kursmålet med 1000 kr. til 13.500 kr. og fastholder anbefalingen "køb".

I en analyse udelukker banken ikke, at transportgiganten vil komme med en egentlig opjustering senere på året drevet af fortsat høje rater.

B-aktien endte 0,6 pct. højere onsdag i 9856 kr.

.\\˙ MarketWire