Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/lukning: Svenske banker trak ned - dyk i amerikanske olielagre sendte indeks i fald

24/4 17:56

Regnskaber fra de svenske storbanker Handelsbanken og SEB tyngede den finansielle sektor i Europa, mens chipaktier bragede i vejret efter en række opløftende meldinger fra flere virksomheder i sektoren.

Råvaresektoren tog dog det største hop, efter olieprisen steg onsdag eftermiddag oven på et overraskende dyk i de amerikanske olielagre.

Samlet endte det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600 med et fald på 0,4 pct. onsdag efter at have ligget i plus det meste af dagen.

- Det føles som om, at denne uge vender tilbage til det fundamentale og fokus på indtjening. I det mindste omgår vi midlertidigt geopolitik, som har påvirket markederne i de sidste to uger, siger Samy Chaar, cheføkonom hos Lombard Odier, til Reuters.

Den hollandske chipproducent ASM International havde en stærkere ordreindgang i første kvartal end ventet. Aktien steg med 11 pct. på børsen i Amsterdam og toppede Stoxx 600. Med i toppen endte også Infineon Technologies og STMicroelectronics, der steg 5,5 pct. og 5,4 pct.

I råvaresektoren var det Anglo America, der sluttede dagen bedst med et plus på 4,5 pct.

Modsat blev Handelsbanken sendt ned med 32 pct., mens SEB endte 4 pct. lavere efter regnskabsskuffelser fra bankerne.

For begge banker var det posten for nettorenter, der skuffede i forhold til analytikernes forventninger.

Hos Handelsbanken løb kvartalets nettorenteindtægter op i 11,59 mia. svenske kr., hvor analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet 11,98 mia. svenske kr.

Også hos SEB var nettorenterne en akilleshæl i regnskabet. De kom nemlig ind til den svage side og landede på 11,77 mia. svenske kr. mod ventet 11,97 mia. svenske kr.

Nederst i Stoxx 600 endte det tyske biotekselskab Evotec med et fald på 32 pct. på skuffende forventninger til det kommende skæve regnskabsår.

.\\˙ MarketWire