Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas-konkurrenten GE Vernova får ordredyk på 40 pct. i første kvartal

25/4 12:54

Amerikanske GE Vernova, der blandt andet konkurrerer med Vestas, oplevede et stort dyk i ordreindgangen i vindmølledelen på 40 pct. i første kvartal.

Ordreindgangen er i første kvartal dykket 40 pct. til 1,15 mia. dollar drevet af lavere udstyrsordrer på landvindmøller, idet de nordamerikanske kunder fortsætter med at arbejde med sites og tilladelser for projekterne.

Omsætningen i den del af forretningen tog et dyk på 6 pct. til 1,64 mia. dollar på baggrund af en lavere salgsvolumen inden for landvindmøller, hvilket blev opvejet af et højere salg af havvindmøller samt øget serviceomsætning.

Fortsatte omkostningsreduktioner og forbedrede priser har hjulpet segmentmarginen målt på EBITDA med mere end 400 basispoint til minus 10,6 pct. og på den baggrund er EBITDA-indtjeningen også forbedret til et minus på 173 mio. dollar fra et tab på 260 mio. dollar.

GE Vernova er for nylig er blevet udskilt fra General Electric og selvstændigt børsnoteret. Koncernen har også aktiviteter inden for elektrificering og strøm, og samlet landede koncernen en omsætningsfremgang på 6 pct. til 7,26 mia. dollar og en negativ pengestrøm på 661 mio. dollar.

I torsdagens amerikanske formarked handles aktien 0,9 pct. lavere.

.\\˙ MarketWire