Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Sydbank fremhæver Carlsbergs gode start på 2024

30/4 09:08

Carlsberg er kommet godt fra start i 2024 drevet af et bedre end ventet salg af premiummærker såsom Carlsberg og Tuborg i Asien.

Det siger senioranalytiker Mikkel Emil Jensen fra Sydbank til MarketWire efter bryggeriets handelsopdatering for første kvartal.

Den gode start på året for Danmarks største bryggeri var dog i store træk ventet, så derfor så senioranalytikeren før børsstart kun aktien åbne med en lille grøn pil.

I Vesteuropa har Carlsberg klaret sig bedre end ventet, hvilket tilskrives lidt mindre end ventet valutamodvind.

Det, der springer i øjnene, er den organiske salgsfremgang i Asien og Central- og Østeuropa, forklarer Mikkel Emil Jensen, der henviser til vækstrater på henholdsvis 7,6 og 7,3 pct.

Samlet bliver den organiske vækst på 6,4 pct. mod ventet 5 pct.

- Så en fin organisk omsætningsvækst drevet af solidt premiumsalg - altså dyre og øl. Særligt Tuborg og Carlsberg, kan jeg se, går godt i Kina og i Asien, fortæller Sydbanks senioranalytiker, som også henviser til prisforhøjelser.

Carlsberg fastholder prognosen på en organisk vækst i EBIT-indtjeningen på 1-5 pct. og annoncerer et aktietilbagekøbsprogram på 1 mia. kr.

Begge tiltag er ikke den store overraskelse for Mikkel Emil Jensen.

.\\˙ MarketWire