Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 24 Maj kl 15.00 Læs mere her

Sydbank fremhæver Carlsbergs gode start på 2024

30/4 09:08

Carlsberg er kommet godt fra start i 2024 drevet af et bedre end ventet salg af premiummærker såsom Carlsberg og Tuborg i Asien.

Det siger senioranalytiker Mikkel Emil Jensen fra Sydbank til MarketWire efter bryggeriets handelsopdatering for første kvartal.

Den gode start på året for Danmarks største bryggeri var dog i store træk ventet, så derfor så senioranalytikeren før børsstart kun aktien åbne med en lille grøn pil.

I Vesteuropa har Carlsberg klaret sig bedre end ventet, hvilket tilskrives lidt mindre end ventet valutamodvind.

Det, der springer i øjnene, er den organiske salgsfremgang i Asien og Central- og Østeuropa, forklarer Mikkel Emil Jensen, der henviser til vækstrater på henholdsvis 7,6 og 7,3 pct.

Samlet bliver den organiske vækst på 6,4 pct. mod ventet 5 pct.

- Så en fin organisk omsætningsvækst drevet af solidt premiumsalg - altså dyre og øl. Særligt Tuborg og Carlsberg, kan jeg se, går godt i Kina og i Asien, fortæller Sydbanks senioranalytiker, som også henviser til prisforhøjelser.

Carlsberg fastholder prognosen på en organisk vækst i EBIT-indtjeningen på 1-5 pct. og annoncerer et aktietilbagekøbsprogram på 1 mia. kr.

Begge tiltag er ikke den store overraskelse for Mikkel Emil Jensen.

.\\˙ MarketWire