Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens obligationer: Handlerne vågner op til melding fra Federal Reserve

1/5 17:00

Der er nok for obligationsmarkedet at tage stilling til torsdag, når handlen går i gang efter 1. maj.

Aftenens rentemøde i den amerikanske centralbank vil tage fokus fra morgenstunden og bestemme retningen på renten.

- Trådene til onsdagens og ugens gyser begyndte at blive spundet helt tilbage i slutningen af 2023, hvor der indtraf en vending i de ellers så udbredte negative forventninger til verdensøkonomien og i særdeleshed USA, skriver Jyske Bank og fortsætter:

- Siden da er de økonomiske forventninger løbende blevet opjusteret, og i samme åndedrag er den amerikanske centralbanks (Fed) forventede rentesænkninger også rullet tilbage.

Markedet venter, at centralbanken vil sætte renten ned med 29 basispoint i år mod mere end 170 basispoint ved indgangen til 2024, skriver Reuters.

Det er ventet, at Federal Reserve fastholder renten.

- Intet er naturligvis garanteret, og at dømme efter pengemarkedets lave prisning af en potentiel rentesænkning, så vil de trigger-ivrige vente på Powells retoriske spin i pressemeddelelsen og under det efterfølgende pressemøde, påpeger Jyske Bank.

Tirsdag lukkede den toneangivende tiårige danske rente på 2,60 pct., hvilket var 4 basispoint højere end lukkeniveauet mandag eftermiddag.

Onsdag klokken 17 var renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldet med 2 basispoint i forhold til tirsdag til 4,66 pct.

.\\˙ MarketWire