Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo-topchef erklærer tilfredshed med vækstraterne i første kvartal

2/5 07:43

Novo Nordisks topchef Lars Fruergaard er tilfreds med koncernens salgsvækst i første kvartal og peger på, at aftalen om køb af Catalents produktionsfaciliteter vil bane vejen for at nå endnu flere patienter i fremtiden.

- Vi er tilfredse med salgsvæksten i de første tre måneder af 2024, som er drevet af øget efterspørgsel efter vores GLP-1-baserede diabetes- og fedmebehandlinger. Flere patienter får gavn af vores innovative behandlinger, og aftalen om at overtage de tre Catalent-produktionssteder vil gøre det muligt for os at betjene betydeligt flere mennesker, der lever med diabetes og fedme i fremtiden, siger Lars Fruergaard.

På forskningsområdet fremhæver han kvartalets positive resultater fra nyrestudiet med Semaglutid og udvidelsen af indlægssedlen for Wegovy i USA med henblik på reduktion af kardiovaskulær risiko.

Novo Nordisk solgte i første kvartal for sammenlagt 65,3 mia. kr. mod analytikerkonsensus på knap 63,8 mia. kr. ifølge estimater indsamlet af Novo Nordisk selv. I første kvartal 2023 solgte medicinalkæmpen for 53,4 mia. kr.

Bruttoresultatet blev samtidig 55,4 mia. kr. mod ventet 54,0 mia. kr. blandt analytikerne og 45,2 mia. kr. i de første tre måneder af 2023.

Driftsresultatet før renter og skat (EBIT) blev 31,8 mia. kr. i første kvartal mod analytikerkonsensus om 29,2 mia. kr. og 25,0 mia. kr. i den tilsvarende periode året før.

Og bundlinjen viser et overskud på 25,4 mia. kr. mod analytikernes forventning om 23,5 mia. kr. og et overskud på 19,8 mia. kr. i januar, februar og marts 2023.

.\\˙ MarketWire