Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/lukning: Solid fremgang trukket af Apple og Nvidia

3/5 06:32

De amerikanske aktier steg solidt torsdag efter en onsdag med store udsving i kølvandet af den amerikanske centralbanks rentemelding.

Det var især teknologiaktierne, der trak op. Det skete med baggrund i lettere faldende renter og et solidt regnskab fra chipkoncernen Qualcomm, hvis prognose peger i retning af et bedre i smartphone-salg.

Fredag morgen indikerer de amerikanske futures nye stigninger i de tre toneangivende aktieindeks, når handlen går i gang i New York senere på dagen.

Et solidt regnskab fra elektronikkæmpen Apple efter børstid torsdag aften, der var krydret med et øget tilbagekøb af egne aktier og et løft i kvartalsudbyttet, er med til at presse futuresmarkedet op med 0,3-0,6 pct.

Torsdag steg det brede S&P 500-indeks 0,9 pct., Dow Jones vandt det samme, mens Nasdaq gik mest frem med 1,5 pct.

RENTELØFT UDELUKKET

Renterne faldt torsdag også på bagkant af onsdagens rentemelding, hvor Federal Reserve som ventet fastholdt sin rente i 5,25-5,50 pct.

På et efterfølgende pressemøde gentog bankens formand, Jerome Powell, at centralbanken er dataafhængig og vil træffe sine beslutninger møde for møde. Her lød det også, at han anså det for "usandsynligt", at den næste rentebevægelse ville blive en forhøjelse, hvilket enkelte iagttagere ellers har spekuleret i.

- Aktierne stiger, fordi investorerne var meget nervøse før rentemødet, men så var centralbankformand Jerome Powell ude med en melding om, at der ikke vil komme en renteforhøjelse, og han var i det hele taget ikke så høgeagtig som frygtet, kommenterer seniorstrateg i Danske Bank Lars Skovgaard Andersen.

- Det skaber en lettelse torsdag på denne her lidt bedre tone, og renterne falder derfor også. Investorerne kan så være mere konstruktive, hvis der ikke kommer et renteløft, og så ses glasset halvt fuldt med en solid økonomi.

Handlen med rentefutures pegede torsdag på et sted mellem en og to rentenedsættelser i år til en slutrente for 2024 på 4,93 pct. Det skal sammenlignes med et bud på 5,05 pct. tirsdag inden rentemødet i USA.

APPLE OG NVIDIA TRAK OP

I S&P 500 klarede it-sektoren sig bedst med et plus på 1,6 pct., mens cyklisk forbrug også steg næsten det samme. Lidt længere nede var der også et plus på 1,2 pct. til kommunikationsservice, mens råvarer og materialer såvel som sundhed i den negative ende bakkede med 0,5 og 0,1 pct.

Det var chipkæmpen Nvidia, som trak mest op i markedet torsdag med et plus på 3,3 pct. Apple, der senere torsdag havde programsat sit kvartalsregnskab, hvor var imødeset en tilbagegang i iPhone-salget på omkring 10 pct., gik også frem med 2,2 pct.

Begge oplevede nemlig en positiv afsmitning fra chipproducenten Qualcomms kvartalsregnskab, som indeholdt en bedre end ventet prognose for tredje kvartal, hvilket tolkes i den retning, at smartphone-markedet, som Qualcomm, hvis aktie vandt 9,7 pct., især leverer chips til, er ved at vende rundt.

Microsoft steg torsdag også 0,7 pct. I cyklisk forbrug var der desuden fremgang til Amazon på 3,2 pct., mens Tesla gik 0,1 pct. frem.

I kommunikationsservice steg Netflix 2,4 pct., mens Alphabet blev løftet 1,7 pct. Meta Platforms, som torsdag fik en salgsanbefaling af BNP Paribas Exane, vandt også 0,6 pct.

PANDEMIVINDERE I FOKUS

Regnskaberne udløste igen torsdag også store kursryk. På den positive sider var der fremgang til Howmet Aerospace på 15,5 pct., til DSV-konkukrrenten CH Robinson på 12,3 pct. og til Aptiv på 11,5 pct.

Omvendt faldt Etsy 15,1 pct., Qorvo med 15,4 pct., Huntington Ingals Industries med 11,5 pct. og Paycom Software med 10,5 pct.

Der var også en mindre tilbagegang til handelsplatformen Ebay, som mistede 3,3 pct. efter en svag salgsprognose for andet kvartal. Omvendt steg pandemi-vinderen Morderna 12,7 pct., da første kvartal trods en markant tilbagegang i salget af coronavacciner endte med en bedre toplinje end ventet, ligesom øgede besparelser medførte et lidt mindre underskud end lagt ind i konsensus.

Doordash, som konkurrerer med Uber Eats på området for madudbringning, mistede derimod 10,3 pct., da prognosen fra koncernen skuffede investorerne, og en tredje pandemivinder, fitness-selskabet Peloton, som siden er gået fra krise til krise, tabte også 2,5 pct. efter en melding om et farvel til topchefen og fyringer af 15 pct. af de ansatte.

.\\˙ MarketWire