Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 24 Maj kl 15.00 Læs mere her

Genmab forbereder sig på vigtig godkendelse for kræfthåb i USA

3/5 06:34

Genmab er i færd med at forberede sig på en mulig udvidet brug af kræfthåbet Epkinly i USA.

I forvejen er midlet godkendt som tredjebehandling af lymfekræftformen storcellet B-celle lymfom. Men en ny godkendelse kan være på trapperne.

- Vi forbereder os på en potentiel godkendelse som tredjebehandling af follikulært lymfom, siger Anthony Mancini, driftsdirektør i Genmab, torsdag på en telekonference for analytikere.

Godkendelsen vil i givet fald basere sig på positive resultater fra et fase 1/2-studie med kræftmidlet Epcoritimab som tredjebehandling af follikulært lymfom.

Normalt skal et middel igennem store fase 3-studier også, inden det godkendes, men de amerikanske sundhedsmyndigheder gav sidste år Epkinly status af "breakthrough therapy designation" som tredjebehandling af follikulært lymfom, hvilket kan fremskynde behandlingen.

Og Genmab og partneren Abbvie er foreløbigt stillet en tilbagemelding i udsigt fra lægemiddelmyndighederne allerede den 28. juni.

STÆRK SALGSUDVIKLING

Salgsmæssigt betegner Genmab allerede Epkinly som lovende.

Midlet nåede i første kvartal en omsætning på 54 mio. dollar, efter blot tre fulde kvartaler på markedet i USA og kort tid på det japanske marked.

Midlet sælges desuden i Europa, men over 90 pct. stammer i øjeblikket fra salget i USA og Japan, hvor Genmab har comarkedsføringsrettighederne.

.\\˙ MarketWire