Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 24 Maj kl 15.00 Læs mere her

Genmabs top og bundlinje bedre end ventet - høje omkostninger bør ej bekymre mener Sydbank

3/5 06:34

Der er flere positive momenter i Genmabs regnskab for første kvartal, men også enkelte mindre negative afvigelser.

Summasummarum mener Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen dog ikke, at Genmab-aktien bør falde, hvilket ellers er tilfældet for den amerikanske ADR-notering.

Den ligger 4,1 pct. lavere, hvilket omregnet til danske forhold svarer til en aktiekurs på 1922 kr. Det er 1,2 pct. lavere end Genmabs lukkekurs torsdag i København.

- Jeg synes jo egentlig ikke, at den skal falde på det her regnskab, siger Søren Løntoft Hansen til MarketWire.

Han peger på, at de lidt skuffende dele i regnskabet er driftsomkostningerne, der er større end ventet, hvilket akkurat betyder, at driftsindtjeningen ikke når på højde med analytikernes prognose.

- Men jeg synes jo, at omkostningerne afspejler kvartalsvise udsving mere end et højere niveau for kapacitetsomkostningerne, end det der er meldt ud. Så det synes jeg ikke, at man skal se med stor bekymring på, siger Sydbank-analytikeren.

På toplinjen viser Genmab desuden flere gode takter og pæn vækst blandt andet andet drevet af supersællerten Darzalex, men også sklerosemidlet Kesimpta, og Epkinly mod lymfekræftforme, storcellet B-celle lymfom.

Den samlede omsætning, der blandt andet også omfatter milepæle og refusion af udviklingsomkostninger fra partnere, steg til 4143 mio. kr. fra 2834 mio. kr. og overgik dermed analytikerforventningen på 3870 mio. kr.

- Og det afspejler højere royalties for Darzalex.

- Og så er der efterhånden også et godt bidrag fra Kesimpta og en god udvikling fra de øvrige produkter. Blandt andet vil jeg fremhæve nettoproduktsalget af Epkinly. Her ser udrulningen ud til at være gået bedre end ventet af markedet, vurderer Søren Løntoft Hansen.

En anden positiv faktor er Genmabs bundlinje, der er en del større end ventet.

Her fik Genmab et overskud på 1325 mio. kr. efter store positive finansposter på 915 mio. kr. blandt andet som følge af valutagevinster. Analytikere havde ifølge estimater indsamlet af Genmab ventet et overskud efter skat på 783 mio. kr.


.\\˙ MarketWire