Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 24 Maj kl 15.00 Læs mere her

Novonesis-finansdirektør ser selskabet nå i land med 2024-mål trods blød start

3/5 09:12

Dampen gik en smule af fusionskæmpen Novonesis i årets tre første måneder i forhold til proformatal for kvartalet sidste år. Til gengæld var kvartalet lige i øjet i forhold til analytikernes forventninger med hensyn til den organiske vækst.

Koncernen, der er resultatet af fusionen mellem Novozymes og Chr. Hansen, havde på forhånd spået en svag start på fusionsåret. De to selskaber blev officielt ét den 29. januar i år, efter at Novozymes i december 2022 købte Chr. Hansen.

- De 4 pct. i organisk vækst var på linje med det, vi havde forventet. Det er en lidt blød start på året, men det har vi også meldt ud tidligere. Men alt i alt fastholder vi forventningerne til hele året på 5-7 pct., siger Rainer Lehmann, der er finansdirektør i Novonesis, i et interview med MarketWire umiddelbart efter handelsopdateringen fredag.

- Det er en god start, og det giver os en tro på, at vi kan nå vores målsætninger, siger han.

Udover konkrete mål for, hvordan 2024 spænder an, så har det nye selskab også mål for, hvilke syngerier der er i forbindelse med fusionen. Over en treårig periode vil omkostningssynergierne være 80-90 mio. euro - og under de nuværende forhold - også kaldet run-rate - vil synergierne nå 50 pct. allerede i år. Det har Bank of America tidligere betegnet som "imponerende."

- Vi har fortsat en run-rate på 50 pct. Det betyder, at vi gør de rigtige ting, samtidig med at vi holder forretningen kørende, siger Rainer Lehmann.

Omkostningssynergierne forventes at bidrage med tæt på et halvt pct.point til den justerede EBITDA-margin for 2024, der ventes at lande på 35 pct. mod 33,8 pct. for de to selskaber under et i 2023.

At salget for Novozymes og Chr. Hansen nu er kommet ind under samme hat ventes i løbet af fire år at give årlige salgssynergier i den nye koncern på 200 mio. euro.

- Vi forventer her og nu ikke noget signifikant bidrag i år. Men jo mere vi graver os ned i detaljerne, her i den tredje måned vi er et samlet selskab, desto mere kan vi se målet, siger han.

.\\˙ MarketWire