Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Rockwool i stærk start på 2024: Estimaterne skal op, mener Jyske

3/5 16:15

Isoleringskoncernen Rockwool har fredag leveret en positiv overraskelse i form af en opjustering og foreløbige tal for første kvartal, der viser en markant stærkere start på 2024 end ventet.

Opjusteringen bør betyde, at analytikernes estimater skal løftes i omegnen af 12 pct.

Det er vurderingen hos Jyske Banks analytiker Janne Vincent Kjær.

- Overraskende stærk start på året for Rockwool, der her til eftermiddag har fremlagt foreløbige tal for første kvartal, der kommer ind hele 33 pct. bedre end ventet i markedet målt på driftsresultatet, EBIT, fremgår det af en analyse.

- Den positive overraskelse er drevet af en stærk EBIT-margin, der kommer ind på 16,6 pct. og en omsætningsvækst i lokalvaluta på 6 pct., fortsætter Janne Vincent Kjær, der bemærker, at begge resultater er pænt over forventningerne i markedet.

Rockwools præstation i første kvartal har kastet en opjustering af sig, så isoleringskoncernen nu venter en fremgang midt-encifret fremgang på toplinjen og en EBIT-margin på 15 pct. Tidligere var forventningen en flad omsætningsvækst og en EBIT-margin på 13 pct.

Den tidligere marginforventning var da også til den forsigtige side, skriver Janne Vincent Kjær, men tilføjer, at størrelsen på opjusteringen til gengæld overrasker positivt.

- Selv om vi har argumenteret for, at margin-guidance var til den forsigtige side, er vi positivt overrasket over størrelsen af opjusteringen, der gør, at estimaterne skal revideres op i omegnen af 12 pct.

Rockwool omsatte i første kvartal for 918 mio. euro og realiserede en indtjening på 152 mio. euro, svarende til en EBIT-margin på 16,5 pct.

Jyske Bank bemærker, at Rockwool traditionelt er konservative med sine prognoser, og at de nye forventninger afspejler et fald i EBIT-marginen til 14,5 pct. i de resterende kvartaler, når der justeres for engangsomkostninger.

Rockwool stiger efter opjusteringen med 9,2 pct. til 2502 kr.

.\\˙ MarketWire