Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Gubra opjusterer forventningerne til 2024

6/5 17:26

Biotekselskabet Gubra har opjusteret sine forventninger til væksten i sin kontraktforskningsforretning, mens forventningerne til omkostningerne i forsknings- og partnerskabsforretningen er løftet.

Det oplyser selskabet i en meddelelse efter børslukning mandag, dagen før selskabet skulle offentliggøre sit regnskab for første kvartal.

Gubra venter nu en organisk omsætningsvækst i kontraktforskningsforretningen på 15-20 pct. mod tidligere 10-15 pct. Samtidig er forventningen til den justerede driftsmargin, EBIT, løftet til 28-31 pct. fra 25-28 pct.

- Den primære vækstdriver er fedmeområdet, hvor Gubra er førende udbyder af prækliniske "high-end"-fedmeservices, forklarer Gubra i meddelelsen.

Omkostningerne i divisionen Discovery & Partnership ses nu i niveauet 160-170 mio. kr. fra 145-155 mio. kr., mens der justeret for omkostninger forbundet med forskning inden for Amylin er ventet i niveauet 115-125 mio. kr.

Her var tidligere ventet 100-110 mio. kr.

- Stigningen skyldes omkostninger forbundet med UCN2-midlet inden for sundt vægttab, da vi har besluttet en præklinisk sikkerhedsundersøgelse samt beslutningen om at fremskynde investeringer i forskningen af Amylin for at afkorte udviklingstiden, skriver Gubra.

Den endelige handelsopdatering ventes offentliggjort 7. maj.

.\\˙ MarketWire