Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/åbning: Renterne kravler i vejret fra start i positivt stemt marked

13/5 08:50

De danske statsrenter går stiger fra start mandag morgen, efter at handlerne har holdt forlænget weekend grundet Kr. himmelfartsferien.

Renten på den toneangivende tiårige statsobligation herhjemme stiger med 4 basispoint til 2,53 pct. fra start.

Onsdag steg den ligeledes med 4 basispoint.

I USA har der været gang i handlen torsdag og fredag i sidste uge, men trods udsving i begge retninger er den toneangivende tiårige T-bond-rente mandag morgen endt samme sted, som den sluttede onsdag aften - i 4,49 pct.

Det er dog fortsat en anelse højere end ved dansk lukketid onsdag, og derfor indleder de danske renter også ugen lidt højere.

Fredagens rentestigning i USA kom trods en foreløbig aflæsning af University of Michigans forbrugertillidsindeks for maj, der viste 67,4, hvilket var langt under økonomernes estimat på 76,0. Det var samtidig den laveste aflæsning i seks måneder.

Alligevel holdt aktiemarkedet sig oppe, efter at solide regnskaber fra virksomhederne generelt har slået forventningerne.

- Det giver klart en vis sikkerhed for, at vækstbilledet holder, mens virksomheder beskytter deres overskudsmargin, siger investeringsstrateg Dec Mullarkey fra SLC Management i Boston ifølge Reuters.

Markedet afventer nu denne uges tal for producentpriser og forbrugerpriser for tegn på, om den amerikanske inflation har genoptaget sin nedadgående tendens mod centralbankens mål på 2 pct.

De tal offentliggøres tirsdag og onsdag i denne uge.

Sidste måneds skuffende inflationsrapporter har udskudt alle forventninger om kortsigtede amerikanske rentenedsættelser. Der indregnes nu en klar reduktion i november, mens sandsynligheden for, at Federal Reserve skærer en bid af renten i september er blevet klart mindre.

Mandag er der ingen større nøgletal i kalenderen, men til gengæld er der et par taler fra topfolk i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, at forholde sig til.

.\\˙ MarketWire