Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ugens vigtigste data lander på onsdag: Markedet afventer amerikansk inflationsgyser

13/5 12:28

Den amerikanske inflation tager endnu en gang overskrifterne på de finansielle markeder, når tallet lander onsdag eftermiddag dansk tid.

Jyske Banks chefstrateg, Ib Fredslund Madsen, kalder det for "endnu en amerikansk inflationsgyser for de finansielle markeder."

- De amerikanske forbrugerpriser har igennem længere tid været det nøgletal, der har rykket mest på de finansielle markeder, skriver han forud for offentliggørelsen.

- De underliggende forbrugerpriser er steget noget mere end ventet i årets første tre måneder efter syv måneder med moderate prisstigninger. Det har bidraget til at udskyde forventningerne til rentenedsættelser fra Federal Reserve, skriver han i en kommentar.

I starten af året ventede markedet op til syv amerikanske rentenedsættelser i år - men det er nu faldet til blot to.

- Så der er ingen tvivl om, at investorerne sender nervøse blikke mod nyhedsskærmene onsdag eftermiddag, lyder det fra Ib Fredslund Madsen.

Inflationen i april ventes at være på 3,4 pct. mod 3,5 pct. måneden før, viser estimater indsamlet af Bloomberg News. Stigningen i de såkaldte kerneforbrugerpriser, der er renset for fødevarer og energi, ventes at falde til 3,6 pct. fra 3,8 pct. i marts. Den amerikanske centralbank, Federal Reserves mål ligger her på 2 pct.

RENTENEDSÆTTELSER I VENTE?

Nordeas Jan Størup Nielsen, der er bankens chefanalytiker, påpeger, at hvis det faktiske tal afviger fra konsensus "kan det potentielt give store markedsbevægelser, da inflationsudviklingen er helt afgørende for, hvornår og hvor meget den amerikanske centralbank kan nedsætte renten."

- I både USA og euroområdet afventes markedsrenterne lige nu med stor spænding; Hvad kommer centralbankerne til at gøre senere i år, skriver han i en kommentar til onsdagens tal.

- I USA er det store spørgsmål om der overhovedet kommer nogen rentenedsættelser? I euroområdet er det til gengæld forholdsvist sikkert, at Den Europæiske Centralbank, ECB, nedsætter renten den 6. juni, skriver Jan Størup Nielsen.

Flere centralbankdirektører og ECB-chefen, Christine Lagarde, har ad flere omgange kraftigt antydet, at juni markerer starten på lempelser af pengepolitikken i eurozonen fra den nuværende indskudsrente på 4,0 pct. ECB's videre rentefærd er dog noget mindre entydig.

I Nordea ventes det, at ECB kommer til at sætte renten ned to gange mere ud over rentenedsættelsen i juni. Samtidig påpeges det dog, at der er stor usikkerhed forbundet med prognosen.

.\\˙ MarketWire