Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/lukning: Markant dansk islæt i top og bund i neutralt marked

13/5 17:56

De europæiske aktier bevægede sig mandag målt på det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks på vippen. Ved europæisk børslukketid var indekset avanceret marginalt til 520,86 efter seks handelsdage i træk med stigninger.

Den tilnærmelsesvise stilstand markerer en afventende stemning frem mod offentliggørelsen af vigtige amerikanske nøgletal senere på ugen for udviklingen i inflationen i sidste måned. Ifølge Bloomberg News venter økonomerne en svagt aftagende inflation både for de samlede priser og for kernepriserne, som fraregner fødevarer og energi.

MÆRSK I NKT TOP-3

Danske selskaber var markant præsenteret i mandagens Stoxx 600-indeks.

Øverst toppede Mærsks B-aktie indekset med et plus på 7,7 pct. styrket af især en kraftig stigning i spotpriserne for containerfragt målt på SCFI-indekset fra Shanghai.

Og kapelproducenten NKT fulgte trop med en stigning på 6,5 pct. inspireret af fremgang især for selskabets italienske branchefælle Prysmian, som har lagt et positivt overraskende regnskab frem inklusive en oppræcisering, som i slutningen af sidste uge gav kursplus til selskabet.

Pandora, Novo Nordisk og Royal Unibrew var også placeret på listen over de 20 største kursstigninger i Europa med plusser på 2,7-3,0 pct.

ØRSTED PÅ TABERHOLDET

Men også på den negative side var der iøjnefaldende danske islæt med et minus til Ørsted på 3,7 pct. efter vindkritiske udtalelser fra USA's tidligere og måske kommende præsident, Donald Trump.

Men Zealand Pharma tabte endnu mere - 5,9 pct.

Blandt de ikke-danske selskaber sås et plus på 4,0 pct. til den britiske byggematerialekoncern Diploma, som leverede et opmuntrende regnskab sammen med en opjustering af prognosen for både omsætning og lønsomhed.

.\\˙ MarketWire