Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mærsk: Opturen fortsætter hos asiatiske peers

14/5 06:34

De fleste af de store asiatiske containerrederier er atter i fremgang tirsdag, efter at fredag og mandag også bød på store hop oven på en gevaldig stigning i fragtraterne i sidste uge.

Det vigtige containerfragtindeks SCFI viste fredag en stigning på ikke mindre end 18,8 pct. i sidste uge, hvilket har været en katalysator for pæne kursstigninger fredag - og igen mandag og tirsdag.

Med en indeksværdi på 2305,79 har SCFI nået det højeste niveau siden september 2022.

Der er dog stadig langt til toppen, som indekset nåede i den første uge af 2022 i 5109,60, hvor flaskehalse oven på coronapandemien havde mangedoblet raterne.

Men rateindekset er nu steget med over 131 pct. det seneste år som konsekvens af angreb på skibe i Det Røde Hav og omlægningen af ruter syd om Afrika.

Tirsdag stiger Evergreen Marine med 8,5 pct., før selskabet afleverer regnskab for første kvartal. Det følger efter store plusser de tre foregående handelsdage også.

Mærsks B-aktie indledte ugen med et plus på 7,7 pct. til 11.240 kr. Det var fjerde handelsdag på stribe med klar fremgang.

Her er en oversigt over de asiatiske containerrederiers aktieudvikling mandag:

Rederi
Udvikling i % fra dagen før
Mitsui OSK Lines (Tokyo)
+1,8
Nippon Yusen KK (Tokyo)+2,5
Kawasaki Kisen Kaisha (Tokyo)+1,9
Evergreen Marine (Taiwan)
+8,5
HMM (Sydkorea)-0,4
Cosco Shipping (Hongkong)
+0,3
Orient Overseas (Hongkong)
-0,2

Kilde: Bloomberg News.


.\\˙ MarketWire