Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Sydbank: Fortsat forsigtighed i Ambus prognosen - genopbygger stadig investortilliden

14/5 07:57

Selv med Ambus opjusterede forventninger fra april skal det gå noget skævt i andet halvår 2023/24, hvis selskabet skal ende i den lave ende af prognoseintervallet.

Medicoselskabet er nemlig fortsat forsigtige i sine udmeldinger, efter at det i tidligere år har leveret mange skuffelser, der har gjort ondt på tilliden til aktien i investorkredse.

- Der er større sandsynlighed for, at Ambu realiserer den høje ende af det nye interval end det modsatte, siger Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker hos Sydbank, til MarketWire.

- Vi begynder at nærme os, at investorerne er i stand til at se bort fra tidligere tiders dårlige overraskelser, men vi er der ikke endnu. Der var mange nedjusteringer i træk for år tilbage, og Ambu er stadig i gang med at genopbygge investortilliden, fortsætter han.

Ambu venter med den opjusterede prognose en organisk vækst på 10-12 pct. i 2023/24, og driftsmarginen (EBIT) før særlige poster ses ramme i samme niveau.

Analytikerne ventede inden tirsdagens endelige regnskab for andet kvartal en organisk vækst på 12,8 pct. i hele regnskabsåret og en EBIT-margin før særlige poster på 11,7 pct.

Under den tidligere topchef Juan Jose Gonzalez leverede Ambu hele syv nedjusteringer, hvilket førte til et alvorligt knæk til tilliden og et drastisk dyk i aktiekursen.

.\\˙ MarketWire