Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

DFDS vil investere milliarder i batteridrevne skibe

14/5 08:20

Det danske rederi DFDS har planer om at investere 1 mia. euro svarende til ca. 7,45 mia. kr. i seks batteridrevne skibe.

Skibene skal indsættes på ruterne Dunkerque-Dover og Calais-Dover for at transportere passagerer og gods mellem Storbritannien og EU, meddeler rederiet tirsdag morgen.

- Det er et vigtigt skridt i retning af at dekarbonisere transporten over Den Engelske Kanal. På grund af den relativt korte afstand mellem Storbritannien og Frankrig er ruterne optimale for elektrisk færgetransport. Elektrificeringen af vores flåde på tværs af kanalen vil være et vigtigt skridt i retning af at opfylde vores klimamål, og med denne investering fremskynder vi overgangen til en grønnere fremtid for skibsindustrien, siger Torben Carlsen, administrerende direktør for DFDS, i meddelelsen.

De første to elektriske skibe vil være i drift i 2030, mens resten forventes at følge efter inden 2035.

Den Engelske Kanal, som er en af de travleste skibsfartskorridorer i verden, står for 33 pct. af handelen mellem EU og Storbritannien.

.\\˙ MarketWire