Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/aktier: Damp under tysk madleveringstjeneste i tilbageholdende marked

14/5 12:08

Den tyske madleveringstjeneste Delivery Hero stiger tirsdag middag med 22,3 pct., efter at amerikanske Uber har købt en del af selskabet.

Det er dog amerikanske inflationstal, der tager fokus de fleste steder. Samt en tale fra Jerome Powell, der er chef for den amerikanske centralbank, Federal Reserve, senere tirsdag.

- Ethvert tegn på en opblødning af inflationen vil gavne både amerikanske og europæiske aktier og vil helt sikkert gøre en beslutning om en rentenedsættelse for ECB meget lettere, siger Stuart Cole, der er cheføkonom hos Equiti Capital, til Reuters.

- Selskabernes indtjening hidtil i år har været optimistisk, og det har været med til at drive aktiekurserne op. Udsigten til ECB og BoE-rentenedsættelser (Bank of England, red.) giver også et løft, siger han.

Samlet ligger det brede europæiske aktieindeks Soxx 600 fladt tirsdag middag.

Delivery Heros optur kommer efter nyheden om, at amerikanske Uber har købt tyskernes forretning i Taiwan, Foodpanda, for 950 mio dollar. Derudover vil amerikanerne købe nye aktier i det tyske firma for 300 mio. dollar.

Den tyske vindmølleproducent Nordex har fået en noget bedre start på 2024 end ventet, og selskabet fastholder prognosen for hele året.

I første kvartal omsatte Nordex, som er konkurrent til Vestas og Siemens Gamesa, for 1,57 mia. euro - svarende til en vækst på 29 pct., mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde estimeret 1,45 mia. euro.

Aktien ligger 5,9 pct. højere i middagshandlen.

Og så ser den schweiziske høreapparatproducent Sonova væksten accelerere i 2024/25 i forhold til det foregående regnskabsår, som selskabet tirsdag morgen har gjort status for.

- Vi er godt positioneret til at accelerere væksten og engagere os med endnu flere forbrugere på flere punkter på deres hørerejse. Det kommende regnskabsår vil omfatte yderligere væsentlige produktlanceringer, der vil øge vores brancheførende præstation og drive væksten, især i andet halvår, skriver Sonova.

Aktien stiger 4,6 pct. på børsen i Zürich.

Og så dykker tyske Rheinmetall med 3,9 pct., efter at våbenproducenten missede forventningerne til salget og indtjeningen i første kvartal.

.\\˙ MarketWire