Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Amerikansk centralbankchef holder rentenedsættelse ud i strakt arm

14/5 16:43

Topchefen i den amerikanske centralbank, Jerome Powell, siger, at han venter, at inflationen vil aftage på månedlig basis.

Det siger han i en tale ved et arrangement i Amsterdam tirsdag.

Han siger, at det er nødvendigt med tålmodighed, og at lade de høje renter gøre arbejdet i mangel af fremskridt for inflationen.

- Det kan være, at det tager længere tid, før de restriktive renter virker, siger Jerome Powell.

- Jeg tror ikke, at det næste skridt bliver en renteforhøjelse. Det er mere sandsynligt, at vi vil holde renten i det niveau, den er i nu, siger han ifølge Bloomberg News.

Dermed er Jerome Powell mere eller mindre et ekko af sig selv i forhold til, hvad han sagde i forbindelse med rentemødet den 1. maj.

Om inflationen siger han, at den landede højere i første kvartal, end centralbanken ventede.

- Vi forventede ikke, at vejen ville være jævn, men jeg tror, prisstigningerne var højere, end nogen forventede, siger Jerome Powell.

Centralbankchefen påpeger dog, at han forsat regner med, at inflationen vil bevæge sig mod Federal Reserves mål på 2 pct. i år.

- Jeg forventer, at inflationen vil gå tilbage på månedsbasis til niveauer, der mere ligner de lavere aflæsninger, vi havde sidste år, siger han, men tilføjer, at han ikke er helt så optimistisk nu, som han var tidligere i år.

- Vi bliver bare nødt til at se, hvordan inflationstallene falder ud, siger den amerikanske centralbankchef.

.\\˙ MarketWire