Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/aktier: Kæmpe stigning til tysk madleveringstjeneste

14/5 17:51

Den tyske madleveringstjeneste Delivery Hero steg tirsdag markant, efter at amerikanske Uber har købt en del af selskabet.

Det var forventninger om, at amerikanske inflationstal ville tage fokus sammen med en tale i Amsterdam fra Jerome Powell, der er chef for den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Men selvom producentpriserne steg mere end ventet, påvirkede det ikke markederne andet end ganske kort. Det samme var tilfældet med Powells tale, der var en gentagelse af hans seneste kommentarer om rente og inflation i verdens største økonomi.

Samlet endte det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600 0,2 pct. højere. På de tre største markeder, England, Tyskland og Frankrig, var der et fald på 0,2 pct. til tyskerne, mens de to øvrige steg 0,2 pct.

DELIVERY HERO TIL TOPS

Delivery Heros optur skyldtes, at amerikanske Uber har købt tyskernes forretning i Taiwan, Foodpanda, for 950 mio dollar. Derudover vil amerikanerne købe nye aktier i det tyske firma for 300 mio. dollar.

Delivery Hero steg 26,2 pct. til 31,96 euro.

Den tyske vindmølleproducent Nordex har fået en noget bedre start på 2024 end ventet, og selskabet fastholder prognosen for hele året.

I første kvartal omsatte Nordex, som er konkurrent til Vestas og Siemens Gamesa, for 1,57 mia. euro - svarende til en vækst på 29 pct., mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde estimeret 1,45 mia. euro.

Aktien endte 3,6 pct. højere i 15,05 euro.

Og så ser den schweiziske høreapparatproducent Sonova væksten accelerere i 2024/25 i forhold til det foregående regnskabsår, som selskabet tirsdag morgen gjorde status for.

- Vi er godt positioneret til at accelerere væksten og engagere os med endnu flere forbrugere på flere punkter på deres hørerejse. Det kommende regnskabsår vil omfatte yderligere væsentlige produktlanceringer, der vil øge vores brancheførende præstation og drive væksten, især i andet halvår, skriver Sonova.

Aktien steg 6,8 pct. på børsen i Zürich til 285,80.

.\\˙ MarketWire