Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Feds Mester ser centralbank et "godt sted" inden flere økonomiske data

15/5 06:34

Den amerikanske centralbank har placeret sig et "godt sted" til holde øje med økonomiens udvikling og udstikke kursen for den toneangivende rente herfra.

Det vurderer Loretta Mester, som er chef for Federal Reserves afdeling i Cleveland.

I 2023 så det ellers ud som om, at rentesænkningerne var lige om hjørnet, da inflationen tilsyneladende var tæmmet og på vej ned. I årets første tre måneder har prisstigningerne dog overrasket til den høje side og taget til.

- Det er for tidligt at konkludere, at vi er gået i stå, eller at inflationen vil vende, kommenterer Loretta Mester over for The Wall Street Journal.

- Jeg har på en måde altid mistænkt, at vi ikke ville være i stand til at gøre fremskridt så hurtigt, som vi gjorde i anden halvdel af sidste år.

Inflationsudviklingen har betydet, at markedet nu indregner et sted mellem et og to rentesænkninger i år mod syv tilbage i januar og sammenlignet med Federal Reserves eget bud i både december og marts på tre lempelser.

Men det er langt fra sikkert.

- Hvis inflationen fortsætter på det niveau, den er på, og ikke viser fremskridt, tror jeg, at renteudvalget bliver nødt til at overveje (...) hvad der skal til for at sige, OK, måske er vi nødt til at hæve renterne, lyder det fra Loretta Mester.

- Vi er ikke der endnu. Jeg er ikke engang overbevist om, at vi ikke er på vej nedad.

Cleveland-direktøren foretrækker dog ikke at skulle hæve renterne igen, og hun fremhæver i den forbindelse, at prisen sidste år var høj, da flere regionale amerikanske banker af samme årsag måtte dreje nøglen om.

Link til original artikel (abonnement): https://www.wsj.com/economy/central-banking/mester-says-fed-in-really-good-place-to-study-economy-before-charting-rate-path-a653bd1c

.\\˙ MarketWire