Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/tendens: Små rentebevægelser ventet før inflationstal kan give reaktion

15/5 07:21

Der er udsigt til små rentebevægelser ved åbningen i Danmark onsdag, før amerikanske forbrugerpriser senere på dagen kan give bølgegang på obligationsmarkedet.

- Dagens altoverskyggende nøgletal er den amerikanske CPI-inflation, der er ventet med stor spænding, konstaterer Mathias Dollerup Sproegel, der er seniorøkonom i Sydbank, i bankens morgenkommentar.

Forbrugerpriserne ventes at være steget med 3,4 pct. i april, når man sammenligner med året før. Dermed er der lagt op til en aftagende inflation fra 3,5 pct. måneden forinden. Hertil ventes kerneforbrugerpriserne at være aftaget til 3,6 pct. på årsbasis i april fra 3,8 pct. måneden inden.

- Alt efter, om inflationen overrasker til den høje eller lave side, kan det give store udsving i begge retninger for renterne. Dagens tal kan også få stor betydning for renteudviklingen i den kommende tid. Skulle inflationen komme ud lavere end ventet, kan den kommende tid meget vel byde på forventninger om mere kraftige rentefald i verdens største økonomi, skriver seniorøkonomen.

Renten på den toneangivende tiårige statsobligation endte tirsdag i 2,56 pct., som er 2 basispoint højere end mandag. Her blev markedet præget af en på overfladen varm rapport over udviklingen i producentpriserne i april. Underliggende indeholdt opgørelsen en nedrevidering af tallene for marts, og koblet med en gentagelse af udsigterne for den toneangivende rente fra USA's centralbankchef Jerome Powell betød det, at tirsdagen i USA endte med rentefald inden onsdagens afgørende forbrugerprisrapport for april.

- Investorerne justerer lidt og tager noget af det negative ud. Selv om Jerome Powell har sagt det, han også tidligere har sagt. Jeg ville nu også være mere overrasket, hvis han havde sagt noget andet end, at det tager længere tid, og at banken vil vente og se. Det kan han ikke lave om på nu, kommenterer Lars Skovgaard Andersen, som er seniorstrateg i Danske Bank.

Jerome Powell gentog i en tale tirsdag, at centralbanken vil vente og se udviklingen i økonomien, men indikerede atter, at næste rentebevægelse en gang senere på året efter al sandsynlighed vil være nedad.

.\\˙ MarketWire