Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Sydbank: Stor interesse for FLS' cementforretning kan give let positiv reaktion

15/5 08:58

Ingeniørkoncernen FLSmidth oplever høj interesse for cementforretningen, der blev sat til salg tidligere på året, og det kan vække begejstring i markedet.

Det vurderer Mikkel Emil Jensen, senioranalytiker i Sydbank, efter at finansdirektør Roland Andersen har sat ord på interessen over for MarketWire.

- Der lader til at være høj interesse for cement, og det tror jeg, at investorerne bliver glade for at høre. Samtidig fortæller han, at processen løber efter planen, men måske med højere interesse end ventet. Det kunne godt give anledning til positiv reaktion hos investorerne, siger Mikkel Emil Jensen.

Udtalelserne fra finansdirektøren falder i forlængelse af regnskabet for første kvartal, der dog kan blive set på med mere negative briller, mener Sydbanks senioranalytiker.

- Det er et svagere første kvartal end antaget, når man går et spadestik dybere ned, siger han.

Det er først og fremmest omsætningen, der skuffer i forhold til analytikernes prognoser. Omsætningen faldt til 4839 mio. kr., mens analytikerne havde ventet en omsætning på 5231 mio. kr., og omsætningen i samme kvartal sidste år var på 6016 mio. kr.

- Det er drevet af mineforretningen, som er tynget af den løbende risikotilpasning, man har foretaget, og som er sket i højere grad, end man havde regnet med. Hertil kommer en tilbageholdenhed fra kunderne, som også bremser aktiviteten en smule, siger Mikkel Emil Jensen, og henviser til udviklingen i ordreindgangen.

Han hæfter sig dog også ved en fornuftig indtjening ud fra den lavere omsætning, der er hentet ind. Ifølge analytikeren er det særligt cementforretningen, der trækker op.

- Der er dog medvind fra salget af MAAG, som er en gren under cementforretningen. Det giver en kapitalgevinst på 30 mio i kvartalet, som er højere end forventet, siger Mikkel Emil Jensen.

Aktien steg tirsdag 1,2 pct. til 383,20 kr. og ifølge Mikkel Emil Jensen skal onsdagens udvikling ikke mindst ses i lyset af en positiv periode for aktien over den seneste tid.

.\\˙ MarketWire