Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/åbning: Salgstal sender Lundbeck op mens FLS sendes ned på faldende omsætning

15/5 09:15

Lundbeck og FLSmidth kæmper om opmærksomheden ved åbningen af det danske aktiemarked onsdag, hvor begge selskaber har fremlagt dugfriske regnskabstal.

Medicinalselskabet leverer en bedre drift og bundlinje end ventet, og det udmønter sig i en stigning. Omvendt ser minekoncernen en vigende omsætning, der sender aktiekursen og mundvigene ned hos investorerne.

Blandt C25-aktierne er reaktionerne mere afdæmpede ved åbningen, og det samlede indeks lægger ud med en stigning på 0,5 pct. til 1971,49.

Senere på dagen melder Rockwool sig på banen, når isoleringskoncernen ventes at bekræfte de positive takter, der tidligere på måneden førte til en opjustering.

Onsdag byder også på en af de helt store makroøkonomiske begivenheder, når der over middag lander amerikanske forbrugerpriser, der kan få afgørende betydning for renteudviklingen i USA.

- Ugens største begivenhed er onsdagens inflationstal for april fra USA, der kan øge spekulationerne i kommende amerikanske renteændringer, påpeger senioraktiehandler i Jyske Bank Martin Munk over for MarketWire.

LUNDBECKS NYESTE LÆGEMIDDEL FORTSÆTTER VÆKST

Salget af Lundbecks fire strategiske nøgleprodukter overraskede positivt i første kvartal, hvor Lundbecks nyeste lægemiddel, Vyepti, fortsatte sin klare vækst.

Til gengæld skuffede salget af Rexulti, hvor forventningerne er blevet skruet i vejret efter en ekstra godkendelse sidste år. Samlet omsatte produkterne for 3759 mio. kr. mod ventet 3717 mio. kr. blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet og beregnet af Visible Alpha.

- Det er en god indledning på 2024 for Lundbeck med en toplinjevækst, der er bedre end forventet. Regnskabspræstationen bliver i vid udstrækning bedømt på nøgleprodukterne, der samlet set klarer sig lidt bedre end ventet - til trods for en mere dæmpet udvikling for Rexulti. Det bliver dog modsvaret af en god udvikling for de øvrige produkter, siger Søren Løntoft Hansen til MarketWire.

Lundbecks nyeste lægemiddel i nøgleklassen, Vyepti, til forebyggelse af migræne, solgte for 617 mio. kr. mod estimeret 532 mio. kr. blandt analytikerne og 351 mio. kr. i første kvartal året før.

Selskabet så desuden både bundlinje og driftsresultat, EBITDA, overraske positivt, mens anbefalingerne til hele regnskabsåret blev fastholdt.

Aktien stiger ved åbningen 4,2 pct. til 37,50 kr.

FLS AFVENTER CEMENTSALG OG NY STRATEGI.

Ingeniørkoncernen FLSmidth har i årets første tre måneder mere end fordoblet overskuddet, der også landede højere end ventet. Omvendt dykkede omsætningen, mens også ordretilvæksten lander lidt lavere end ventet og desuden med et mindre ordreindtag end samme kvartal året før.

Det skuffer investorrene, der sender aktien ned med 1 pct. til 379,60 kr. kort efter åbningen.

Finansdirektør Roland Andersen har dog også en positiv nyhed med til investorerne, da selskabet oplever større interesse for sin cementforretning end ventet.

- Det er min vurdering, at der blandt de finansielle investorer er en del kapital i markedet i øjeblikket, som de gerne vil sætte i spil, og de kan godt lide sådan en forretning med noget forbedringspotentiale og et grønt potentiale, siger han til MarketWire.

Det kan blive godt modtaget, mener Sydbanks senioranalytiker Mikkel Emil Jensen.

ROCKWOOL MED ENDELIGE TAL

Den danske isoleringskoncern Rockwool udfylder de sidste huller i det foreløbige regnskab, der blev offentliggjort sammen med en opjustering 3. maj.

Det betyder, at en del af overraskelsesmomentet er trukket ud af regnskabet, når selskabet ventes at bekræfte en positiv udvikling i form af højere volumen og stabile salgspriser kombineret med produktivitetsforbedringer og omkostningsbesparelser, der førte til opjusteringen.

Koncernen ser nu en midt-encifret omsætningsvækst i pct., hvor der tidligere var ventet en omsætning på niveau med 2023. Driftsmarginen, EBIT, ses nu i niveauet 15 pct. fra tidligere 13 pct. Den foreløbige opgørelse viste en omsætningsvækst på 6 pct. i lokal valuta samt en stigning i driftsresultatet, EBIT, på 46 pct.

Aktien stiger 0,1 pct. til 2628 kr. ved åbning.

AARSLEFF OPJUSTERER EFTER HØJ AKTIVITET

Anlægsentreprenørkoncernen Per Aarsleff opjusterede sent tirsdag forventningerne til regnskabsåret 2023/24 på baggrund af "høj aktivitet" både i Danmark og uden for landets grænser.

Aarsleff regner nu med en omsætningsvækst i hele regnskabsåret på 1-6 pct. til 20,4-21,4 mia. kr., mens driftsoverskuddet, EBIT, ses lande i 950-1050 mio. kr. Det skal sammenlignes med de hidtidige forventninger om et salg i året på 19,5-20,5 mia. kr. og et driftsoverskud på 900-1000 mio. kr.

Aktien henter 4,8 pct. til 358 kr.

Onsdag lander desuden regnskaber fra Jeudan, Hvidbjerg Bank, Djurslands Bank og Lån & Spar.

.\\˙ MarketWire