Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 24 Maj kl 15.00 Læs mere her

Godt inflationsnyt fra USA: Holder liv i håbet om rentenedsættelser

15/5 14:40

Der er onsdag kommet godt inflationsnyt fra USA, hvor forbrugerpriserne i april viste en lidt mindre stigningstakt i forhold til måneden før.

Set i forhold til marts steg forbrugerpriserne kun med 0,3 pct., hvor økonomerne ifølge Bloomberg News havde ventet en stigningstakt på 0,4 pct.

Opgjort på årsbasis faldt inflationen i april overordnet til 3,4 pct. fra 3,5 pct. måneden før, hvilket også var det, som økonomerne havde regnet med.

Også kerneinflationen, der fraregner udviklingen i fødevare- og energipriser, faldt i april - til 3,6 pct. på årsbasis fra 3,8 pct. i marts.

Det var også i tråd med forventningerne.

Kerneinflationen i USA toppede i september 2022, da den ramte 6,6 pct.

Siden har en stribe rentenedsættelser fra den amerikanske centralbank været med til at presse inflationen ned igen - men den er fortsat over målsætningen fra Federal Reserve på 2 pct.

- Inflationen i USA falder igen, og den lander stort set som ventet. Renterne falder da også en smule her efter offentliggørelsen af de nye tal, hvor den lavere inflation holder døren på klem for rentenedsættelser fra den amerikanske centralbank i år, skriver cheføkonom Jeppe Juul Borre fra Arbejdernes Landsbank i en kommentar.

En rentenedsættelse regner han dog ikke med "rundt om det allernærmeste hjørne", men det vurderes fortsat på tegnebrættet ovenpå dagens tal.

.\\˙ MarketWire