Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 24 Maj kl 15.00 Læs mere her

Onsdagens obligationer: Afdæmpede inflationstal fra USA sendte renterne ned

15/5 17:06

Renterne fik et pænt tryk nedad på det danske obligationsmarked onsdag, hvor investorerne glædede sig over afdæmpede nøgletal fra USA.

Især detailsalget skuffede, mens den imødesete inflationsrapport i store træk var på linje med investorernes prognose.

Dermed synes chancen for en amerikansk rentenedsættelse øget. Herhjemme faldt renten på den toneangivende tiårige statsobligation med hele 11 basispoint til 2,45 pct.

- De finansielle markeder har reageret ved at handle dollaren lidt svagere, mens de amerikanske renter er faldet en slat. Det har også smittet af på de europæiske renter, konstaterer Bjørn Tangaa Sillemann, chefanalytiker i Danske Bank, i en kommentar.

På plussiden talte, at den amerikanske inflation ganske som ventet aftog til 3,4 pct. på årsbasis i april fra 3,6 pct. i marts.

Også kerneforbrugerpriserne udviklede sig som ventet med en stigningstakt på 3,6 pct. på årsbasis mod 3,8 pct. i marts.

Oven i steg forbrugerpriserne mindre end ventet på månedsbasis med 0,3 pct. i april fra marts mod økonomernes estimat på 0,4 pct. ifølge Bloomberg News.

- Inflationstallene var omtrent som ventet, men man skal også se reaktionen i lyset af et svagere detailsalg i april end ventet. Dagens nyheder har tippet vægtskålen i retning af flere rentenedsættelser, fordi lavere inflation giver bedre plads til lavere renter, konstater Bjørn Tangaa Sillemann.


.\\˙ MarketWire