Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 24 Maj kl 15.00 Læs mere her

Stort finanshus ser aktiefesten fortsætte i USA

15/5 17:38

Det amerikanske aktiemarked ligger onsdag i det højeste niveau nogensinde målt på det brede S&P 500-indeks, som efter opløftende inflationstal stiger 0,9 pct. til 5293,43.

Men der er mere at hente vurderer finanshuset BMO Capital Markets, der nu ser indekset slutte året i 5600, efter at det tilbage i februar kun så det ligge i niveauet 5100, når 2024 sluttede.

Det skriver Investing.com.

- Nu, hvor der er gået omkring tre måneder siden den rapport, er det blevet klart for os, at vi undervurderede styrken af markedets momentum, især i betragtning af, at investorernes forventninger og Feds politiske vejledning i det væsentlige er blevet afstemt i forhold til den bemærkelsesværdige forskel, der opstod i starten af året, noterer analytikerne fra BMO.

I forhold til "Feds" vejledning henvises til, at der i starten af året var stor forskel på finansmarkedets og den amerikanske centralbanks, Feds, syn på udsigterne for den pengepolitiske rente i USA.

Men siden er markedsforventningerne og centralbankens vurderinger blevet mere synkrone, og selvom finansmarkedet har neddroslet forventningerne til rentenedsættelser betydeligt, har det ikke ført til et tilbagefald på aktiemarkedet.

BMO venter fortsat et "betydeligt" tilbagefald på et tidspunkt, men nu er vurderingen, at det sandsynligvis vil ske på et højere niveau end tidligere ventet.

Så et tilbagefald vurderes nu ske fra et højere udgangspunkt.

- Derfor øger vi vores S&P 500-kursmål for 2024 til 5600, hvilket i øjeblikket er den højeste prognose baseret på den seneste rundspørge af Bloomberg News hos strategerne, skriver BMO ifølge Investing.com.

- Vi er komfortable med dette, fordi vi mener, at markedet opfører sig på samme måde som i 2021 og 2023 - år, hvor vi ikke gav nok kredit til styrken af markedsmomentum, noget vi forsøger at undgå denne gang, tilføjer finanshuset.

S&P 500-indekset er i år foreløbigt steget 11 pct.

.\\˙ MarketWire