Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Internationale aviser med Reddit, Walmart og Honda

17/5 06:32

FINANCIAL TIMES (FT.COM)

REDDIT-AKTIEN STIGER EFTER INDHOLDSAFTALE MED OPENAI

OpenAI har indgået en aftale med Reddit om at bruge indhold fra den sociale medieplatform til den kunstige intelligens-chatbot. Det sender Reddits aktie op med 15 pct. i eftermarkedet. Torsdagens meddelelse er den seneste i en række aftaler mellem den Microsoft-støttede start-up- og mediebrands. (REDDIT SHARES SURGE AS IT STRIKES CONTENT DEAL WITH OPENAI)

ARUP TABTE 25 MILLIONER DOLLARS I DEEPFAKE VIDEOKONFERENCESVINDEL

Den britiske ingeniørkoncern Arup mistede 200 mio. hongkongdollar (25 mio. dollar), efter at svindlere brugte en digitalt klonet version af en senior manager til at bestille finansielle overførsler under en videokonference. Det er en af verdens største deepfake-svindler. (ARUP LOST $25MN IN DEEPFAKE VIDEO CONFERENCE SCAM)

SONY MUSIC ADVARER GLOBAL TECH- OG STREAMINGBRANCHE MOD BRUG AF KUNSTNERE TIL KUNSTIG INTELLIGENS

Sony Music har sendt advarselsbreve til kunstig intelligens-udviklere og musikstreamingtjenester, der udtrykkeligt forbyder AI-udviklere at bruge koncernens musik og dele af tekst- og data fra dets indhold til ethvert formål såsom træning, udvikling eller kommercialisering af AI-systemer. (SONY MUSIC WARNS GLOBAL TECH AND STREAMERS OVER AI USE OF ITS ARTISTS)

WALL STREET JOURNAL (WSJ.COM)

WALMART FIK SALGSVÆKST OG ØGER INDTJENINGSUDSIGTERNE FOR ÅRET

Walmarts sammenlignelige salg fra såvel digitale kanaler og i butikker steg 3,8 pct. i første kvartal, der sluttede med udgangen af april. Det var en langsommere vækst end sidste år, hvor forholdsvis højere priser fik salget til at skyde i vejret. (WALMART POSTS SALES GROWTH, RAISES EARNINGS OUTLOOK FOR THE YEAR)

UNDER ARMOUR NEDLÆGGER STILLINGER OG ADVARER OM FALD I OMSÆTNINGEN

Der er ikke nogen hurtig løsning på sportstøjsmærket Under Armours nedtur. Ledelsen forudser, at salget vil falde med mere end 10 pct. i indeværende regnskabsår, og virksomheden skal gennemgå endnu en fyringsrunde som en del af omstruktureringsplanen. (UNDER ARMOUR TO SLASH JOBS, WARNS OF REVENUE DROP)

BOEING-LEVERANDØR SPIRIT AEROSYSTEMS AFSKEDIGER HUNDREDVIS AF MEDARBEJDERE

Spirit AeroSystems afskediger 400-450 medarbejdere på fabrikken i Kansas, efter en produktionsnedgang hos Boeing, der er virksomhedens største kunde. Spirit, der blev udskilt fra Boeing for to årtier siden, har været i centrum for de kvalitetsproblemer, der har påvirket 737 MAX-flyene. (BOEING SUPPLIER SPIRIT AEROSYSTEMS TO LAY OFF HUNDREDS)

THE GUARDIAN (THEGUARDIAN.COM/UK/BUSINESS)

REALITY TV-STJERNER ANKLAGET FOR AT PROMOVERE VALUTAHANDELSSVINDEL PÅ INSTAGRAM

Det britiske finanstilsyn har anklaget syv reality-tv-stjerner for at promovere uautoriserede valutahandelssvindel på Instagram. Financial Conduct Authority har rejst anklagerne i en aktion mod "finfluencere", som samlet har i alt 4,5 mio. følgere på den sociale medieplatform. (LOVE ISLAND AND TOWIE STARS CHARGED WITH PROMOTING TRADING SCHEME ON INSTAGRAM)

FRANKFURTER ALLGEMEINE (FAZ.NET)

SIEMENS ENERGY BEDER OM TÅLMODIGHED

Det er en besværlig og tidskrævende opgave at fjerne de svimlende niveauer af kvalitetsproblemer hos Siemens Energi. Omlægningen af vindenergiforretningen tager tid, og det er en langsigtet og gradvis proces. (SIEMENS ENERGY BITTET UM GEDULD)

HANDELSBLATT (HANDELSBLATT.COM)

GAMESA KAN NÅ BREAKEVEN I 2026 IFØLGE NY CHEF

Den tabsgivende vindkraftudbyder Siemens Gamesas ny direktør er overbevist om, at koncernen er på vej mod lønsomhed. Siemens Energy vil ikke være i stand til at nå målet om at spille en nøglerolle i energiomstillingen uden en sund vindforretning, men en hurtig vending er næppe mulig. (GAMESA KANN LAUT NEUEM CHEF 2026 „BREAKEVEN“ ERREICHEN)

THE JAPAN TIMES (JAPANTIMES.CO.JP)

HONDA VIL FORDOBLE INVESTERINGER I ELBILER OG SOFTWARE

Honda holder fast i strategien om at fokusere mere på elkøretøjer i de kommende år trods en nylig afmatning i salget på flere markeder. Bilproducenten havde planlagt at investere 5000 mia. yen i elbiler og software frem til marts 2031, men nu planlægger Honda at bruge 10.000 mia. yen. (HONDA TO DOUBLE INVESTMENT IN ELECTRIC VEHICLES AND SOFTWARE)

SOUTH CHINA MORNING POST (SCMP.COM)

BAIDU ISER BESKEDEN VÆKST I OMSÆTNINGEN I TAKT MED ØGET AI-KONKURRENCE I KINA

Den kinesiske søgemaskine og AI-gigant Baidus omsætning voksede 1 pct. i første kvartal, mens nettoindtægterne faldt 6 pct. Det var dog bedre end estimaterne have antydet. Selskabet kæmper med øget indenlandsk konkurrence midt i bestræbelserne på at kommercialisere generative AI initiativer. (BAIDU EKES OUT MODEST REVENUE GROWTH, AS AI COMPETITION RISES IN CHINA)

.\\˙ MarketWire