Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fredagens aviser med Novo Nordisk, Rockwool og Zealand Pharma

17/5 06:32

BØRSEN

ØKONOMIMINISTER: OPLAGT MED OPJUSTERING AF RÅDERUM

Økonomer vurderer, at der vil vælte milliarder ind i regeringens pengekasse efter en opdateret prognose for dansk økonomi. Der kommer en opjustering af råderummet, men vil ikke blive sat tal på. Økonomer vurderer, at det bliver et tocifret milliardbeløb. (Forside, side 6-7)

MEDICINALKOMET AFBLÆSER SALGSPROCES

Medicinalfirmaet Pharmacosmos fra Holbæk vokser voldsomt, men familien bag selskabet dropper investorjagt efter fejlslået salgsproces. (Side 2)

VIN-APP HAR FYRET HVER TREDJE AF SINE ANSATTE

Efter et boom i efterspørgslen på vin under coronapandemien bliver der købt mindre vin gennem Vivino, der har skåret dybt i omkostningerne for at beskytte forretningen. (Side 8)

ZEALAND VIL LAVE ET NYT SLAGS VÆGTTABSMIDDEL

Der er spænding i luften for Zealand Pharma, der i løbet af få uger kan vise forsøgsdata med næste vægttabskandidat. (Side 10)

IT-KONSULENTHUSET TWODAY PASSERER MILEPÆL OG RUNDER 1 MIA. KR.

Trods et marked præget af stor usikkerhed og hård konkurrence har it-konsulenthuset Twoday formået at opnå sin milepæl om milliardomsætning. (Side 11)

DE STØRSTE VIRKSOMHEDER SIKRER KREDIT TIL OPKØB

De største danske virksomheder er godt rustet til at deltage i kampen om opkøb. Hamstring af kapital er afblæst, men virksomhederne sikrer sig alligevel adgang til kapital. (Side 12)

DELPHI FONDENE KØBER OP I SHORTET GN-AKTIE

Hedgefonde, der satser på kursfald i GN-aktien, kan blive tvunget til at kapitulere. Det mener en kapitalforvalter, der nu fordobler sin position i aktien. (Side 16)

URO I KINA GIVER ROCKWOOL SUCCES I ØSTEUROPA

Virksomheder trækker aktiviteter ud af Kina, mens produktionen rykkes tættere på slutmarkedet for at mindske forsyningsrisiko. Det mærker Rockwool, som ser salget brage frem i Østeuropa. (Side 20)

DANSK BETALINGSVIRKSOMHED SIDDER NU PÅ 10 PCT. AF EUROPÆISKE ONLINEBETALINGER

Danskstiftede Banking Circle omsætter for milliarder og har ingen direkte konkurrenter – nu går de i gang med at indtage USA. Kapitalfonden EQT sidder på størstedelen af selskabet. (Side 22-23)

JOE & THE JUICE-OMSÆTNING VOKSER TIL 2,4 MIA. KR.

Den verdensomspændende juicekæde har kæmpet med en milliardgæld, men er nu klar til at levere overskud efter en markant vækst i 2023. (Side 24)

INDTJENINGEN STÅR STILLE HOS WS AUDIOLOGY

Den danske høreapparatgigant WS Audiology, der i april fik Lundbeckfonden ind som medejer i en milliardhandel, øgede omsætningen i andet kvartal. Men indtjeningen stod stille. (Side 26)

SHEIN HAR KURS MOD KÆMPE BØRSNOTERING

Spændinger mellem USA og Kina får den kinesiske modekomet Shein til at kigge mod en børsnotering i London frem for New York. (Side 28)

NOVO HOLDINGS OPKØB TRÆKKER UD ENDNU EN GANG

De amerikanske konkurrencemyndigheder efterspørger mere information om Novo holdings’ opkøb af Catalent. (Side 32)

TCM VENTER FØRST VÆKST NÆSTE ÅR

Den børsnoterede danske køkkenproducent TCM har øget omsætning på baggrund af opkøb. Men koncernen satser på nogenlunde uændrede tal i hele 2024 sammenlignet med sidste år. (Side 32)

BERLINGSKE BUSINESS

PROFESSOR ANKLAGER NOVO NORDISK FOR TÅRNHØJE PRISER

Richard DiMarchi har viet sit liv til at finde nye lægemidler til behandling af diabetes og fedme, hvilket har ført til ledende forskerstillinger hos både Eli Lilly og Novo Nordisk. Nu kritiserer han medicinalgiganterne for manglende patientadgang til fedmebehandling. (Forside, side 4-6)

BOYKOT AF DANSKE STORBANKER ER BEGYNDELSEN PÅ TEXAS’ KRIG MOD ”WOKE KAPITALISME”

Danske Bank og Nordea er blevet sortlistet af Texas, fordi de er for ”woke”. Nu har et møde mellem indflydelsesrig bankdirektør og justitsminister igen kastet lys over stigende spændinger mellem storbanker og delstaten. (Side 7)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

EUROPA KAN HAMLE OP MED KINA OG USA

Erhvervslivet og politiske beslutningstagere frygter for Europas modstandsdygtighed og konkurrenceevne i fremtiden. Hvis europæerne bevarer tilliden til sig selv, kan de imidlertid godt stå imod presset fra verdens supermagter, siger Danmarks EU-kommissær. (Forside, side 6-7)

AARHUS-LUFTHAVN BESKYLDES FOR UNFAIR KONKURRENCE

Lufthavnsdirektørerne i Billund og Aalborg er stærkt kritiske over for, at konkurrenten i Aarhus fortsætter med at lave underskud med den kommunale pengekasse i ryggen. (Side 8)

DANMARK I ØKONOMISK TOPFORM

Forventningerne til Danmarks økonomiske form er steget markant i en ny prognose fra Økonomiministeriet. (Side 8)

.\\˙ MarketWire