Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tirsdagens aviser med Novo Nordisk, Nykredit og Carlsberg

21/5 06:32

BØRSEN

OZEMPIC OG ADHD-MEDICIN PRESSER REGIONERS ØKONOMI

Novo Nordisks vægttabsmiddel Ozempic står for næsten halvdelen af væksten i regionernes medicinudgifter i 2023. Især Ozempic udhuler regionernes økonomi. (Forside, side 2)

NYKREDIT STÅR ALENE MED SÆRLIGT RENTETRICK

Nykredit har som den eneste bank skrottet rentespænd på boliglån, men det betyder ikke en ændret kreditpolitik, siger bankdirektør. (Side 8)

ØKONOMI OG SVINGSTATER KAN AFGØRE DET AMERIKANSKE PRÆSIDENTVALG

Hvis svingvælgerne opfører sig, som de plejer, kan den økonomiske udvikling – på delstatsniveau – blive afgørende for præsidentvalget i USA. (Side 14)

CARLSBERG MED REKORDSALG I DANMARK

Omsætningen hos Carlsberg sætter rekord i Danmark, selvom mængden af solgte øl og læskedrikke står helt stille. Fremgangen på toplinjen et resultat af prisstigninger som følge af høje priser på råvarer. (Side 17)

AKTIER HAR SEJRET OVER DEN ENE KRISE EFTER DEN ANDEN

Der har været kortvarige kæmpestore kursfald, men reelt er det ikke noget, der har holdt ved, og aktierne har holdt stand i pensionsselskabernes porteføljer de seneste år. (Side 19)

BERLINGSKE BUSINESS

REGERINGEN TROR PÅ ENDNU FLERE MILLIARDER FRA DANSKERNES HEMMELIGE SKAT

Efter et par magre år tror regeringen på, at danskernes hemmelige skat vil give ekstra mange milliarder til de offentlige finanser. Økonomer tror, at det kommer til at gå endnu bedre. (Forside, side 2)

STÆRKT UDVIKLING FOR GRØN ENERGI

Nye tal viser, at den bæredygtige drøm er kommet et ordentligt skridt tættere på at blive til virkelighed. Klimatænketank tøver ikke med at bruge store ord om udviklingen. (Side 7)

BANKER OPKRÆVER FORSKELLIGE GEBYRER PÅ HANDLER I UDLANDET

Hver gang du svinger dit betalingskort i udlandet, tager bankerne en luns oveni. Nogle tager mere end andre. (Side 8)

EUROPA TABER TIL RUSLAND OG KINA UDEN VÆKST

Den europæiske levestandard har klaret skærene på trods af lav økonomisk vækst. Men det kan hurtigt blive en sovepude, for uden vækst taber Europa det strategiske opgør med Rusland og Kina. (Side 12)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

NOVO SÆTTER ÆRKERIVAL TIL VÆGS MED NYT REKORDSALG

Novo Nordisk accelererer salget af Wegovy med rekordvækst og generobrer markedsdominans over konkurrenten Eli Lilly. Men succesen kolliderer med genoplivede prisdiskussioner. (Side 18-19)

UNDERSKUDSLUFTHAVN SER BEDRE TIDER FORUDE

Bestyrelsesformand i Aarhus Airport er fuldstændig sikker på, at lufthavnen snart bliver en rentabel forretning. Virksomheden har haft underskud i 20 af de seneste 23 år. (Side 20-21)

KINAS DEMOGRAFI TRUER — DET GÆLDER BÅDE DE UNGE OG DE ÆLDRE

Der er snart ikke penge nok til at tage sig af Kinas ældre. Imens kan de unge, hvis skatter skal betale det grå gilde, ikke finde jobs. (Side 22-23)

.\\˙ MarketWire