Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Sydbank køber Coop Bank for trecifret millionbeløb

21/5 08:30

Sydbank har indgået aftale om køb af Coop Bank for et trecifret millionbeløb. Det fremgår af en meddelelse.

Coop Bank vil blive drevet som et datterselskab under Sydbank, der også har indgået aftale med Coop amba om, at indgå et partnerskab med henblik på at udvikle attraktive tilbud til Coop Banks kunder såvel som andre medlemmer af Coop Danmark.

- Jeg glæder mig over, at vi køber Coop Bank og samtidig indgår en partnerskabsaftale med Coop Danmark.

- Banken adskiller sig fra Sydbank og andre traditionelle banker ved at være lykkedes med at skabe en enkel bank med effektive processer. Banken er et unikt tilbud til de kunder, der sætter pris på få og enkle valgmuligheder, siger Karen Frøsig, administrerende direktør i Sydbank ifølge meddelelsen.

Coop Bank har 88.000 kunder, heraf 21.000 Nemkonto-kunder. Udlånet i Coop Bank er på 1,3 mia. kr., mens indlånet løber op i 3,1 mia. kr.

Købesummen er aftalt til egenkapitalen per overtagelsesdagen tillagt 89 mio. kr. Den endelige købesum kan altså først opgøres på overtagelsesdagen. En foreløbig beregning viser en købesum på 345 mio. kr.

Overtagelsen er betinget af Finanstilsynets og Konkurrence og Forbrugerstyrelsens godkendelse.

Godkendelserne ventes at være faldet på plads inden 31. juli.

Købet af Coop Bank forventes at forbedre Sydbank-koncernens årlige resultater med ca. 40 mio. kr. efter skat. Samtidig ventes handelen at medføre et fald i Sydbank-koncernens kapitalprocenter i niveauet 0,5 procentpoint.

For Coop Banks kunder ændrer det nye ejerskab ikke på forholdene, og det gælder også for de mange medlemmer af Coop, som køber dagligvarer med Coop-appen.

- Det har været afgørende for os at finde en køber, som også fremover vil tilbyde Coops medlemmer og bankens kunder særlige tilbud. Vi har også lagt vægt på, at en ny ejer skal forstå Coop Banks dna og selvfølgelig driver sin forretning med stor ordentlighed. Alt det kommer Sydbank med, og derfor er jeg overbevist om, at vi har fundet det helt rigtige match, siger Kristine Martin Berg, bestyrelsesformand for Coop Bank og næstformand i Coop ambas bestyrelse.


.\\˙ MarketWire